Indústria 4.0 – Oportunitats i amenaces per Terrassa

El grup municipal d’ERC-MES porta a ple la necessitat d’analitzar la implantació de la quarta revolució industrial a Terrassa i com fer-hi front des de la ciutat.

 Indústria 4.0 3

 

 

La Indústria 4.0 o la quarta revolució industrial és una realitat ja en plena consolidació que fa referència a l’aplicació de les noves possibilitats tecnològiques (automatització, sensorització, tractament de dades, impressió 3-D, etc.) i que està portant al món industrial cap a una nova realitat. Malgrat la forta davallada del teixit productiu a Terrassa des de l’inici de la crisi, avui dia aquest suposa un 15% dels centres de treball, un 18% de l’ocupació assalariada i un 10% de l’ocupació autònoma existent a la ciutat. Dades que demostren que el sector industrial és estratègic per a l’economia de Terrassa i també per a la comprensió del nostre teixit urbà i de la nostra identitat com a ciutat.

Isaac Albert: “Terrassa ha d’estar atenta a les oportunitats i amenaces que suposa la revolució de la Indústria 4.0 pel futur de la ciutat”

Isaac Albert: “Terrassa ha d’estar atenta a les oportunitats i amenaces que suposa la revolució de la Indústria 4.0 pel futur de la ciutat”

Davant aquesta realitat, el grup municipal d’ERC-MES proposa realitzar una diagnosi global de la Indústria 4.0 en el teixit productiu de la ciutat, complementat amb una proposta de transformació 4.0 de les empreses, les infraestructures públiques de suport empresarial i els dispositius de formació inicial i contínua de la població activa de Terrassa. Una tasca, com ha explicat el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, que pretén complementar el Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa i preparar la ciutat i el seu teixit productiu de cara al futur.

Segons ha explicat Isaac Albert “La indústria 4.0 no ens portarà a curt mitjà termini un futur robotitzat però sí que veurem una profunda transformació dels nostres entorns de treball i de la forma de relacionar-nos amb les fàbriques”. L’ús de la digitalització i de plataformes connectades atorga l’oportunitat de reindustrialitzar el nostre entorn, potenciar la indústria ja existent, retornar la indústria de forma no invasiva a l’entramat urbà o augmentar l’ocupació de mà d’obra qualificada. D’altra banda, ha indicat Isaac Albert, la ciutat tampoc pot obviar els estudis que apunten a la desaparició a mig-llarg termini de professions i mà d’obra per la robotització de la producció.

Segons el portaveu d’Esquerra-MES “La quarta revolució industrial suposa un repte davant el qual cap administració pot girar l’esquena. Necessitem una diagnosi acurada per veure el potencial de transformació de la indústria terrassenca cap a aquest nou paradigma, però també plantejar com això pot traduir-se en potencial d’ocupabilitat per tota la ciutadania”.

LLEGEIX EL TEXT DE LA PROPOSTA – PROPOSTA ERC-MES INDÚSTRIA 4.0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *