Creació i cultura de pau al ple de març

El grup municipal d’ERC-MES proposarà al Ple de març ajudes per incentivar la creació artística i una iniciativa per evitar la presència de l’exèrcit a la ciutat.

 

ERC-MES proposa ajudes a la creació a l'espera del desenvolupament del projecte de Fàbrica de les arts.

ERC-MES proposa ajudes a la creació a l’espera del desenvolupament del projecte de Fàbrica de les arts.

 

Més enllà de la iniciativa al voltant de la implantació de la Indústria 4.0 a la nostra ciutat (veure notícia), el grup municipal d’ERC-MES també aprofitarà el ple d’aquest mes de març per presentar dues iniciatives més.

En primer terme, davant l’endarreriment a la nostra ciutat pel desenvolupament del projecte que vàrem proposar a febrer del 2016 per la creació d’una Fàbrica de les Arts a Terrassa, des d’ERC-MES es proposa una sèrie d’acords per no deixar desemparada la creació artística a la ciutat i potenciar les línies mestres del Llibre Blanc de la Cultura en aquest àmbit d’una forma molt més àgil. Un objectiu a assolir reclamant la urgència d’un pla local d’equipaments culturals on es reculli tots els espais existents susceptibles de ser destinats a l’assaig i la creació artística, així com mesures facilitadores perquè puguin acollir el desenvolupament d’iniciatives creatives i artístiques a la ciutat. Així mateix, si la ciutat ja compta amb ajudes a la creació entre la joventut en el marc del projecte Baumannlab, es proposa incentivar els projectes singulars d’artistes locals.

En un altre àmbit, pensant en els valors i els principis amb els quals es vol identificar Terrassa, des d’ERC-MES s’ha plantejat una iniciativa al Ple per una Terrassa desmilitaritzada o, en altres paraules, per evitar la presència de l’exèrcit a la nostra ciutat. Una iniciativa que el grup municipal planteja com una necessitat davant la utilització de l’exèrcit d’espais enfocats a la infància i l’adolescència per transmetre una imatge propagandística de les forces armades com a forces de defensa, de pau, de solidaritat o de seguretat. Una imatge esbiaixada del caràcter pròpiament bel·licista de l’exèrcit i que es contraposa a la cultura de solidaritat pròpia de l’educació pel desenvolupament i els Drets Humans. Valors universals, aquests últims, que Terrassa sempre ha defensat i pels quals es planteja “desmilitaritzar” Terrassa.

La iniciativa d’Esquerra-MES per assolir aquest objectiu planteja que els equipaments de titularitat municipal de qualsevol àmbit passin a ser equipaments lliures d’exèrcit i s’insta a impulsar un codi ètic per assegurar que la seva utilització garanteixi que no s’hi exhibiran elements que puguin atemptar contra la pau o els drets humans. La proposta també inclou altres acords com subscriure el manifest de la campanya Desmilitaritzem l’educació, coneguda pels actes de protesta al recent Saló de l’ensenyament de Barcelona per oposar-se a la presència de l’exèrcit que, un cop més, es dirigia a la joventut plantejant com oferta formativa el reclutament a les forces armades espanyoles.

Finalment, Esquerra també s’uneix a la proposta compartida per tots els partit de l’Ajuntament per donar suport a les reclamacions de la Coordinadora Capaç per desencallar la construcció d’una nova Residència, centre de dia i Respir per persones amb discapacitat intel·lectual severa a la ciutat.

LLEGEIX EL TEXT DE LES PROPOSTES:

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *