Manifest del Primer de Maig

Primer de Maig 2017“En canvi, nosaltres, els treballadors, com sigui que amb una Catalunya independent no hi perdríem res, ans el contrari, hi guanyaríem molt, la independència de la nostra terra no ens fa por.”      
Paraules de Salvador Seguí “El Noi del Sucre” a l’Ateneu de Madrid, 4 d’octubre de 1919.

Continuem en una situació en què la fractura social es normalitza i no sembla que minvi, la pobresa ha arrelat de forma permanent en moltes llars, l’ocupació que es genera és molt precària i la precarització es va fent crònica i la manca d’oportunitats és l’eix que personifica el futur dels més joves i de moltes d’aquelles persones que amb més de 45 anys s’han quedat a l’atur.

La permanent desigualtat entre homes i dones, a l’entorn laboral, es manifesta en una perdurable bretxa salarial i en una infravaloració de les feines realitzades principalment per les dones.

És davant d’aquest escenari que el procés cap a la constitució d’un Estat propi se’ns presenta com l’única alternativa possibilista d’acció transformadora. Exercir la plena sobirania és l’eina imprescindible per poder revertir les situacions d’injustícies econòmiques, laborals i socials actuals. Assolir completament les competències legislatives permetran actuar sobre el present i futur de les relacions laborals i el món del treball.

El govern de Catalunya ha de possibilitar, amb la seva acció i promovent un gran pacte d’Estat amb els representants dels treballadors i de l’empresariat,  la construcció d’un mercat de treball més digne que permeti assolir un bon nivell de benestar, com per exemple hi ha als països del nord d’Europa.

En aquest sentit demanen al Govern,  si cal amb més contundència, continuar amb el camí iniciat en la lluita contra la precarietat laboral, implementar la renda garantida de ciutadania, la reforma horària i mesures efectives de conciliació de la vida laboral i familiar car com hem dit abans, la bretxa salarial i les desigualtats afecten les dones cada vegada més

Les treballadores i els treballadors som i serem la palanca del canvi social real, i l’avantguarda del procés de construcció del nou Estat, i si cal, i en aquest sentit, farem costat al nostre Govern, tal com ho hem demostrat en diferents etapes històriques.

És per tot això que us convidem a enfortir les organitzacions sindicals catalanes, a donar suport a la sectorial del Fòrum Sindical d’ERC i a participar activament en totes les convocatòries que hi haurà arreu del país.

 

Visca la classe treballadora de la República Catalana!

Visca el 1r de maig!

 

Cesc Cabezas Romero

Secretari d’acció politica i membre del Fòrum Sindical.

Fragment del manifest del Primer de Maig del Fòrum Sindical d’Esquerra Republicana de Catalunya

Us convidem a participar activament a la convocatòria que hi haurà a Barcelona. 

ACTE POLÍTIC

Barcelona. Plaça Goya, 10.15 h.
 Núria Cornet, membre del Fòrum Sindical d’Esquerra Republicana
 Rut Ribas, secretària nacional d'Emancipació Juvenil i Ciutadania de les JERC
 Alfred Bosch, president del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona
 Josep Ginesta, secretari General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat

MANIFESTACIÓ

Barcelona. Plaça Urquinaona, 11.30 h.
 (Trobada del bloc d'ERC: a les 11.20 h. Pau Claris / Ronda Sant Pere)

Cesc Cabezas

Graduat Social, independentista i d'esquerres. Treballant per una major ocupació i unes condicions laborals dignes.

Latest posts by Cesc Cabezas (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *