Ple de juny: Referèndum a debat

El debat sobre el procés d’Independència tanca un ple de juny llarg i dens, on les iniciatives d’ERC-MES sobre l’educació o la lluita contra l’especulació en el lloguer queden pendents de debat. Esquerra-MES s’ofereix per assumir responsabilitat perquè el Referèndum es pugui celebrar amb normalitat a Terrassa

Isaac Albert: “L’essència de la democràcia es que la legalitat respon a la voluntat de la ciutadania” 

Isaac Albert: “L’essència de la democràcia es que la legalitat respon a la voluntat de la ciutadania”

Resumir el Ple d’aquest mes de juny no és una tasca fàcil i els titulars, un cop més, s’enfocaran al debat més tens del ple, al voltant del Referèndum del pròxim 1 d’Octubre, deixant pel camí tots els temes que van debatre’s a la llarga sessió plenària, així com totes les propostes que, en interrompre el ple passada la mitjanit, van quedar posposades pel seu debat al plenari de juliol.

El grup municipal d’ERC-MES havia encarat el ple de juliol amb la voluntat d’aprovar dues propostes claus per la ciutat: una per prioritzar l’educació com a àmbit d’actuació prioritària a Terrassa i començar a desenvolupar projectes concrets i, en un altre àmbit, la proposta per promoure mesures davant l’alça dels preus del mercat de lloguer d’habitatges. Cap de les dues es va poder debatre, pel qual s’aprofitarà el temps atorgat fins al Ple de juliol per començar a desenvolupar-les. En educació se cercarà la predisposició de la regidoria a assumir el compromís de prioritzar l’educació i recolzar les propostes plantejades. Quant a lloguer, s’ha sol·licitat directament que s’inclogui la proposta i els acords per lluitar contra els lloguers abusius a Terrassa a l’ordre del dia de la pròxima Comissió d’Habitatge que, afortunadament, ja s’ha convocat per a aquest mateix mes.

En referència als debats mantinguts durant el Ple d’ahir, destacar les positives intervencions ciutadanes de la Plataforma d’Afectats per la hipoteca, de la Taula de l’Aigua i dels veïns de les Arenes per la intervenció i manteniment de les rieres de Terrassa. Intervenció, aquesta darrera, que també vam presentar tots els grups d’oposició com a proposta i es va aprovar per unanimitat. Punt de trobada i entesa entre partits que també es va trobar en les mesures proposades per un control efectiu sobre la qualitat dels serveis públics sota concessió. També valoració positiva de l’aprovació per àmplia majoria de les bases de les subvencions per l’adequació de locals d’entitats. Una proposta d’ERC-MES que s’ha desenvolupat i tindrà enguany un pressupost de 200.000 euros.

Durant el Ple, Terrassa per la Independència va acostar-se a l'Ajuntament per reclamar la implicació de l'Ajuntament en el Referèndum de l'1 d'Octubre

Durant el Ple, Terrassa per la Independència va acostar-se a l’Ajuntament per reclamar la implicació de l’Ajuntament en el Referèndum de l’1 d’Octubre. A la imatge, el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero unint-se a la concentració davant el consistori. 

No obstant això, la darrera proposta que es va poder debatre al Ple, presentada pel Partit Popular perquè l’Ajuntament es posiciones contra el Referèndum de l’1 d’Octubre, va suposar el debat més intens de la sessió. Més enllà de la incongruència de la iniciativa del PP, expressada amb senzillesa pel portaveu d’ERC-MES Isaac Albert en afirmar que “Vostès es passen el dia dient-nos que no es votarà i, no obstant això, ens presenten una moció per intentar impedir-ho”, el debat va virar i es va centrar en la posició del govern municipal i el Partit Socialista. Un PSC que va aprovar en solitari un acord de junta posant bastons a les rodes i condicionant la votació a Terrassa a un informe del Secretari Municipal.

Des d’Esquerra-MES, Isaac Albert, va recordar que l’essència de la democràcia “és que la legalitat respon a la voluntat de la ciutadania” i que no es pot contravenir la voluntat del 80 per cent de la ciutadania per votar el futur de Catalunya amb arguments falsos en un acord de junta aprovat d’amagat, mentre públicament s’enganya a la ciutadania dient que “no són ningú per impedir votar”. Respecte al PDCAT, soci de govern dels socialistes, Albert senzillament els hi va expressar que podien demanar confiança que des de l’executiu local es treballa perquè els ciutadans de Terrassa puguin votar amb normalitat, però que la iniciativa del PSC els contradeia: “Aquest acord trenca el seu pacte de govern. Nosaltres no tenim cap necessitat de posar en crisi l’estabilitat de l’executiu municipal. Ara, sí que volem que la ciutadania de Terrassa pugui votar el pròxim 1 d’Octubre amb les mateixes condicions d’unes eleccions normals”.

En aquest sentit, des d’Esquerra-MES Isaac Albert va oferir el grup municipal per assumir les responsabilitats que facin falta perquè a l’Octubre l’Ajuntament de Terrassa faciliti a la ciutadania la màxima normalitat a l’hora d’anar a votar sobre el futur del seu país.

juny2017post

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *