Educació i Habitatge, prioritats del Ple de juliol   

El grup municipal d’ERC-MES encara el darrer ple del curs polític amb la voluntat d’aprovar dues propostes claus pel futur de la ciutat: prioritzar l’educació i lluitar contra l’especulació immobiliària.

juliol2017pre                                         

Amb el Ple extraordinari per la gestió de l’aigua posposat al Setembre, el Ple de Juliol esdevindrà continuació i concreció de tots aquells temes que, per temps, no van poder ser abordats al ple del mes de juny. Des del grup municipal d’ERC-MES s’ha prioritzat, en aquest sentit, treballar les dues propostes presentades fa un mes per assegurar-ne l’aprovació i desenvolupament futur.

En primer terme, la proposta d’ERC-MES per situar l’educació com a àmbit d’actuació prioritària a la ciutat s’ha estat treballant directament amb la regidoria d’educació intentant trobar el consens respecte a com implementar les mesures que proposa ERC-MES per desenvolupar un projecte educatiu de ciutat i, sobretot, la implementació de les mesures proposades, entre les quals destaca l’obertura de tres instituts escola a la ciutat. Una aposta per l’educació pública i de qualitat pensada per donar resposta al problema de la segregació escolar, donant resposta des de l’àmbit local amb projectes concrets i demanant al Departament d’Ensenyament que s’hi involucri per ajudar a millorar l’educació a la ciutat, revisant els recursos que destina a la ciutat i donant suport a l’escola pública com opció de futur.

Quant a l’àmbit de l’habitatge, el Ple també recuperarà la proposta per promoure mesures davant l’alça dels preus de lloguer al mercat d’habitatge. Una moció que, tot i no debatre’s en l’anterior ple, es va demanar que s’inclogués en la Comissió Política d’Habitatge celebrada aquest mes de juliol per tal de començar a treballar com es pot aprofitar el nou índex de referència del lloguer desenvolupat per la Generalitat a l’àmbit local. Una petició que es va fer efectiva i permetrà que, abans del debat al plenari, ja s’hagi començat a treballar en algunes de les mesures proposades per, tal  com planteja ERC-MES, es pugui incentivar als arrendataris a situar pisos al mercat de lloguer a Terrassa per sota d’aquest índex, pensat per marcar un preu just d’arrendament.

També en habitatge, ERC-MES ha subscrit amb la resta d’oposició d’esquerres la petició de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca per debatre en el Ple el seu document per pressionar el govern espanyol perquè accepti la tramitació de la llei d’habitatge de la PAH.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *