AJUNTAMENT i CST: Definir Compromís, marcar projecte

El grup municipal d’ERC-MES demana definir una implicació clara de la ciutat al Consorci Sanitari de Terrassa

 

Isaac Albert: “El govern municipal i el Departament de Salut s’han d’asseure i pactar el què, com, quan i quant de la col·laboració al CST. O ho fem, o correm el risc que la ciutat es despengi del dia a dia de la Salut a Terrassa”.

Isaac Albert: “El govern municipal i el Departament de Salut s’han d’asseure i pactar el què, com, quan i quant de la col·laboració al CST. O ho fem, o correm el risc que la ciutat es despengi del dia a dia de la Salut a Terrassa”.

 

El Consorci sanitari de Terrassa és una entitat pública, sí. Una entitat de la Generalitat, de l’Ajuntament de Terrassa i de la Fundació Sant Llàtzer. No hi participem, és nostra”. Amb aquesta contundent afirmació, el portaveu del grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa ha obert una roda de premsa per situar la posició del seu grup sobre quin creuen que ha de ser el paper de la ciutat en el futur del Consorci Sanitari de Terrassa.

D’ençà que la Generalitat entomés fa mesos l’objectiu de redreçar i sanejar les comptes del CST, el debat sobre el paper dels diversos actors implicats en la gestió del Consorci ha estat obert fins a esclatar en el darrer ple arran de la proposta dels treballadors del Consorci demanant una major implicació de la Fundació Sant Llàtzer i del mateix Ajuntament.

En una roda de premsa amb voluntat d’aclarir la situació, Isaac Albert ha volgut concretar què és el que esperen del govern municipal abans del Ple de Setembre. Si bé s’ha mostrat comprensiu amb la polèmica sorgida al ple al voltant del compromís de l’executiu local de destinar una partida concreta al Consorci recollida dins el Pla d’empresa (tal com van defensar els treballadors durant el Ple), al tractar-se més d’una expressió de voluntats, sí que ha remarcat què “aquesta predisposició si s’ha expressat, s’ha de concretar”. En aquest sentit, el portaveu d’ERC-MES ha recordat que la regidora de Salut, Maruja Rambla, el passat mes de desembre en declaracions a la premsa local va assegurar que donarien tot el suport sanitari perquè el CST tires endavant. Una afirmació que, de ser certa, obliga a l’Ajuntament a asseure’s amb el Departament i concretar el seu compromís.

No es tracta d’un tema de competències” ha assegurat Isaac Albert, “Es tracta de tenir un paper actiu per assegurar un bon sistema de salut per la ciutadania de Terrassa. Això implica tenir una visió sobre el projecte de salut per Terrassa i decidir en quins protocols, programes marc o convenis es treballa amb el Departament de Salut en el marc de la nostra ciutat”.

Des del grup municipal d’ERC-MES també s’ha volgut fer una petició al Patronat de la Fundació Sant Llàtzer i al debat viscut al Ple sobre si aquesta hauria de cobrar o no lloguer al CST per les instal·lacions que li cedeix. En aquest punt, el portaveu d’ERC-MES ha volgut recordar que els objectius de la mateixa Fundació recullen la seva vocació de servei públic i que, només a través de la cessió d’aquests espais al CST, la Fundació compleix amb l’esperit d’entitat centenària de caràcter assistencial lligada a la ciutat. Segons Isaac Albert “La Fundació ha d’estudiar i analitzar l’impacte econòmic de rebaixar el lloguer que cobra al CST” davant uns comptes que indicarien que el lloguer cobrat fins ara és molt superior al de l’amortització del crèdit de les obres d’adequació dels espais arrendats (argument emprat fins al moment per justificar el cobrament d’aquest lloguer).

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *