RECORDANT EL 1713, PREPARANT-NOS PER L’1 D’OCTUBRE

Bernat Picornell: “Avui recordem però també avui somriem: pel que estem fent, pel que farem el pròxim 1 d’octubre”

Bernat Picornell: “Avui recordem però també avui somriem: pel que estem fent, pel que farem el pròxim 1 d’octubre”

Un any més Esquerra Republicana i les JERC de Terrassa han homenatjat davant la casa del poble la memòria dels ciutadans assassinats durant el saqueig de Terrassa el 1713 per les tropes borbòniques de Felip V. Un homenatge marcat enguany en els discursos per l’expectativa política d’una setmana clau on el Parlament ha d’aprovar les lleis per dur a terme el Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

Acompanyats d’una seixantena de persones i després d’una breu introducció del president d’ERC Terrassa, Carles Caballero, el portaveu de les JERC, Oriol Guerrero, ha transmès el sentiment compartit d’esperança envers l’1 d’Octubre “Després de 300 anys estem molt a prop de deixar enrere un estat de la por i assolir la llibertat”.

Xènia Alba: Nosaltres lluitem per un dels drets més universals, la llibertat. La llibertat d’expressar-nos i decidir el nostre futur”.

Xènia Alba: “Nosaltres lluitem per un dels drets més universals, la llibertat. La llibertat d’expressar-nos i decidir el nostre futur”.

Un discurs compartit per la secretària de xarxes d’ERC Terrassa, Xènia Albà, qui ha remarcat com un “acte d’amor” el record als lluitadors de 1713 a Terrassa i ha instat a seguir-ne l’exemple “Nosaltres lluitem per un dels drets més universals, la llibertat. La llibertat d’expressar-nos i decidir el nostre futur”.

Finalment el senador per Esquerra Republicana a les corts espanyoles, Bernat Picornell, ha estat l’encarregat de tancar l’acte recordant que les pròximes setmanes fins a l’1 d’Octubre seran complexes però que s’ha de treballar i no defallir per mantenir aquesta com la revolució dels somriures: “Avui recordem però també avui somriem: pel que estem fent, pel que farem el pròxim  1 d’octubre”.

Al finalitzar l’acte, i després de cantar Els Segadors, tots els assistents s’han  afegit a la marxa de torxes organitzada per la Comissió 4 de Setembre.

20170905 Marxa Torxes

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *