TERRASSA ASSUMEIX LA GESTIÓ PÚBLICA DE L’AIGUA

Una majoria aclaparadora del Ple aprova en sessió extraordinària assumir la gestió pública de l’aigua i posa les bases a la futura empresa pública Aigua de Terrassa

170907 Ple extraordinari aigua_4

Amb el vot a favor d’Esquerra Republicana – MES, PSC, TeC i la CUP, el plenari de Terrassa ha aprovat assumir la gestió pública de l’aigua a Terrassa. Amb el resultat dels treballs tècnics i la Memòria externa avalant la gestió directa del servei com l’opció més eficient i sostenible, els partits favorables a assumir el servei han aprofitat el ple per refermar el seu compromís amb una decisió qualificada per tots com històrica per a la ciutat de Terrassa. Com va resumir el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero: “Avui és un dia important per la nostra ciutat: retornem a la ciutadania la sobirania de l’aigua, felicitem-nos!”, remarcant el paper de la Taula de l’Aigua, de les entitats ciutadanes i dels partits favorables a la gestió directa.

El ple no es va deslliurar d’una tensió previsible amb els partits contraris a assumir el servei, com PP i Ciutadans, i una posició ambigua del PDCAT que, tot i abstenir-se en la votació final, va emprar els arguments de l’empresa fins ara concessionària del servei (Mina d’Aigües) per qüestionar els treballs tècnics i el possible cost final de la reversió de béns. En aquest sentit, des d’ERC-MES, Carles Caballero va recordar que l’aigua sempre ha estat un bé públic i que la decisió actual assegura, no només optar per la millor opció, sinó també que assegura que a partir d’ara “s’avantposarà la qualitat de servei per davant de la rendibilitat econòmica”

 

A continuació adjuntem enllaç a la intervenció del regidor, Carles Caballero, durant el Ple extraordinari del dia 7 de setembre:

 

DISCURS CARLES CABALLERO: LA SOBIRANIA DE L’AIGUA

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *