TERRASSA PER LA DEMOCRÀCIA

La plaça Vella es va omplir de gom a gom a l'acte unitari en defensa de les institucions catalanes i la democràcia

La plaça Vella es va omplir de gom a gom a l’acte unitari en defensa de les institucions catalanes i la democràcia

S’atura l’activitat política a l’Ajuntament de Terrassa per respondre des de la ciutat a l’estat d’excepció que viu el País amb la intervenció de les institucions catalanes. A l’àmplia mobilització de la ciutadania de Terrassa se sumen iniciatives per significar l’Ajuntament en defensa de les institucions catalanes i la democràcia. 

Ahir el grup municipal d’ERC-MES va impulsar, amb la col·laboració indispensable de PDeCAT, CUP i Terrassa en Comú, la suspensió de totes les comissions informatives al Ple de Terrassa, davant l’excepcionalitat de la realitat que està vivint el nostre País. A la vulneració flagrant i persistent dels drets bàsics fonamentals en democràcia de les darreres setmanes a tots aquells que defensem la legitima i legal celebració del Referèndum de l’1 d’Octubre s’hi va sumar ahir una operació policial i judicial impròpia d’un estat que pretén definir-se com a democràtic.

Aquest dijous 21 de setembre, en reunió extraordinària dels portaveus de l’Ajuntament de Terrassa, hem aconseguit un ampli consens a la nostra proposta de posposar el ple ordinari municipal previst pel pròxim 28 de setembre. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert: “Amb la intervenció de les finances de la Generalitat, amb l’exèrcit (La guàrdia civil és un cos militar) en dependències del govern i en empreses privades, amb càrrecs del govern detinguts… L’Ajuntament de Terrassa no pot fer veure que no passa res. L’activitat política s’atura”

L’acord de suspensió del plenari municipal també ha previst la possibilitat d’abordar, si fos necessari, en ple extraordinari després de l’1 d’Octubre de temes no posposables per la ciutat com l’aprovació de la tercera pròrroga en el servei de gestió de l’aigua (per poder arribar amb garanties, com ja és conegut, a la gestió directa del servei)

La ciutadania de Terrassa va demostrar ahir, amb la seva participació en els carrers de Barcelona i en un acte multitudinari a la Plaça Vella, el seu desig de defensar la democràcia, de poder votar el pròxim 1 d’Octubre i de mobilitzar-se per no restar passius davant cap més atac a les institucions i a la sobirania de Catalunya.

Isaac Albert: "Han suspès per la porta del darrere les institucions catalanes, però el Referèndum tira endavant"

Isaac Albert: “Han suspès per la porta del darrere les institucions catalanes, però el Referèndum tira endavant”

L’acte d’aquest dimecres 20 de setembre va esdevenir la manifestació popular més multitudinària viscuda a la nostra ciutat en defensa dels drets col·lectius. Per primera vegada durant la campanya del Referèndum, un acte unitari va comptar també amb la participació de Terrassa en Comú i Podemos al costat de les forces i entitats independentistes. Una expressió conjunta de democràcia on, com va expressar el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, durant l’acte: “Des de la plaça del poble, la Plaça Vella, cridem a defensar la democràcia i a què tothom participi amb el seu vot en el Referèndum de l’1 d’Octubre. Han suspès per la porta del darrere les institucions catalanes, però el Referèndum tira endavant i el dia 1 tots hem d’anar a les urnes per assolir un futur estat on assolir els anhels de llibertats i justícia social”

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *