REPROVACIÓ A LA VIOLÈNCIA I A QUI L’EMPARA

20171003 ATURADA GENERAL RAVAL1

Des del grup municipal d’ERC-MES es presenten dos acords de junta de portaveus per reprovar al delegat del govern, Enric Millo, al Rei espanyol i a tots els qui justifiquen i emparen la violència contra la ciutadania de Catalunya.

 

El dia 1 d’Octubre més de 800 persones van resultar ferides per l’actuació desproporcionada de les forces policials espanyoles quan es reunien, cívicament i pacíficament per exercir el seu dret a decidir el futur de Catalunya.

El dia 3 d’Octubre Terrassa, com la resta de Catalunya, es va mobilitzar massivament per l’aturada general convocada a tot el País per condemnar la violència i repressió de les forces policials i militars espanyoles. La nostra ciutat va viure la mobilització ciutadana més important de la seva història, amb milers i milers de persones clamant per la llibertat.

Davant aquests esdeveniments, la resposta de l’estat espanyol ha estat negar els fets i menystenir a les víctimes. El paper del delegat del govern espanyol, Enric Millo, així com el de tots els càrrecs polítics que han justificat i promogut l’ús de la violència contra la població civil per voler exercir els seus drets ha fet que el grup municipal d’ERC-MES en demani la seva reprovació i dimissió. Així mateix es reclama la consideració de persona non grata a Terrassa per Enric Millo.

Amb la voluntat que l’Ajuntament de Terrassa agafi un posicionament clar i contundent a favor de la ciutadania, també s’ha presentat un altre Acord de junta de portaveus enfocat directament a reprovar la figura del cap de l’estat espanyol, el monarca Felip VI. El seu missatge televisat d’aquest 3 d’octubre a la nit, no només va obviar les persones ferides i la vulneració de drets i llibertats fonamentals sinó que va estar carregat d’una profunda i hòstil càrrega amenaçadora contra la ciutadania de Catalunya i les seves institucions.

El cap de l’estat espanyol ahir no només va ignorar a les víctimes de la repressió policial sinó que va lligar el seu discurs i futur com a representat institucional d’un únic discurs polític, el de l’actual govern espanyol i els partits que li donen suport en la deriva autoritària per fer callar per la força les aspiracions democràtiques i legítimes del poble de Catalunya. Aquells qui demanen la reprovació i canvi del govern espanyol veuen des d’ahir que la seva petició no pot anar deslligada del qüestionament d’una figura monàrquica que ha lligat la seva continuïtat a una única visió política.

Adjuntem a aquest text els dos acords de junta de portaveus on es poden llegir els acords proposats així com una explicació més acurada del perquè aquestes persones no mereixen ser benvingudes a Terrassa.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER LA REPROVACIÓ D’ENRIC MILLO

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS DE REPROVACIÓ AL REI D’ESPANYA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *