REPROVACIÓ A LA VIOLÈNCIA I A QUI L’EMPARA

20171003 ATURADA GENERAL RAVAL1

Des del grup municipal d’ERC-MES es presenten dos acords de junta de portaveus per reprovar al delegat del govern, Enric Millo, al Rei espanyol i a tots els qui justifiquen i emparen la violència contra la ciutadania de Catalunya.

 

El dia 1 d’Octubre més de 800 persones van resultar ferides per l’actuació desproporcionada de les forces policials espanyoles quan es reunien, cívicament i pacíficament per exercir el seu dret a decidir el futur de Catalunya.

El dia 3 d’Octubre Terrassa, com la resta de Catalunya, es va mobilitzar massivament per l’aturada general convocada a tot el País per condemnar la violència i repressió de les forces policials i militars espanyoles. La nostra ciutat va viure la mobilització ciutadana més important de la seva història, amb milers i milers de persones clamant per la llibertat.

Davant aquests esdeveniments, la resposta de l’estat espanyol ha estat negar els fets i menystenir a les víctimes. El paper del delegat del govern espanyol, Enric Millo, així com el de tots els càrrecs polítics que han justificat i promogut l’ús de la violència contra la població civil per voler exercir els seus drets ha fet que el grup municipal d’ERC-MES en demani la seva reprovació i dimissió. Així mateix es reclama la consideració de persona non grata a Terrassa per Enric Millo.

Amb la voluntat que l’Ajuntament de Terrassa agafi un posicionament clar i contundent a favor de la ciutadania, també s’ha presentat un altre Acord de junta de portaveus enfocat directament a reprovar la figura del cap de l’estat espanyol, el monarca Felip VI. El seu missatge televisat d’aquest 3 d’octubre a la nit, no només va obviar les persones ferides i la vulneració de drets i llibertats fonamentals sinó que va estar carregat d’una profunda i hòstil càrrega amenaçadora contra la ciutadania de Catalunya i les seves institucions.

El cap de l’estat espanyol ahir no només va ignorar a les víctimes de la repressió policial sinó que va lligar el seu discurs i futur com a representat institucional d’un únic discurs polític, el de l’actual govern espanyol i els partits que li donen suport en la deriva autoritària per fer callar per la força les aspiracions democràtiques i legítimes del poble de Catalunya. Aquells qui demanen la reprovació i canvi del govern espanyol veuen des d’ahir que la seva petició no pot anar deslligada del qüestionament d’una figura monàrquica que ha lligat la seva continuïtat a una única visió política.

Adjuntem a aquest text els dos acords de junta de portaveus on es poden llegir els acords proposats així com una explicació més acurada del perquè aquestes persones no mereixen ser benvingudes a Terrassa.

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS PER LA REPROVACIÓ D’ENRIC MILLO

ACORD DE JUNTA DE PORTAVEUS DE REPROVACIÓ AL REI D’ESPANYA

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *