Crisi de govern a Terrassa – ERC-MES aposta pel canvi  

Isaac Albert: “Hi ha una majoria per un canvi polític real a Terrassa. Nosaltres hi estem disposats. Esperem el mateix compromís de tots”

Isaac Albert: “Hi ha una majoria per un canvi polític real a Terrassa. Nosaltres hi estem disposats. Esperem el mateix compromís de tots”

 

El grup municipal d’ERC-MES han comparegut avui en roda de premsa per valorar la crisi de govern viscuda a l’Ajuntament de Terrassa amb el trencament del pacte de la sociovergència. Com ha resumit contundentment el portaveu municipal del grup, Isaac Albert: “Estem davant la crònica d’una mort anunciada”. El final d’un pacte on, segons el portaveu “La realitat nacional només ha fet que evidenciar les mancances d’un pacte sense projecte polític per la ciutat i fonamentat en interessos particulars i no en els interessos col·lectius”.

Amb contundència, ERC-MES ha lamentat que s’hagi perdut una legislatura que la ciutat hauria d’haver aprofitat per refer-se de la greu crisi econòmica viscuda durant el mandat anterior (2011-15) per plantejar un model de canvi i de futur. Una proposta de canvi que, ara, torna a fer-se factible amb el nou escenari: “Hi ha una majoria per un canvi polític real a Terrassa. Hi era el 2015 i hi és ara. ERC-MES està disposada a assumir aquest canvi. Esperem el mateix compromís de tots”.

Aquest canvi no inclou l’actual partit de govern. Si a inici de legislatura la coal·lició apostava per un canvi polític necessari a la ciutat, ara des d’ERC-MES s’afirma que “Donem per amortitzat el govern del PSC a Terrassa. Amb el seu suport a l’aplicació del 155 ja no representen l’esperit progressista d’una ciutat com Terrassa”. En aquest sentit, Isaac Albert, ha especificat que no es tracta de retreure-li a l’alcalde que no hagi respost al seu compromís públic de deixar el càrrec si el seu partit recolzava la intervenció del govern legítim de Catalunya, sinó que “ha lligat el seu futur polític a un PSC que ha abraçat amb força la deriva autoritària del govern espanyol a Catalunya”. Una intervenció que tindrà greus conseqüències en el mateix desenvolupament de la política municipal en temes tan delicats com el pressupost municipal i que, per tant, “desl·legitima Jordi Ballart per continuar sent l’alcalde de la nostra ciutat”.

Des d’Esquerra Republicana – MES es considera que la posició adoptada per Ballart i el seu equip d’acceptar la política nacional del PSC a favor de les polítiques repressives del 155, els deixa també a l’àmbit local en mans de PP i Ciutadans. Al davant d’aquest bloc, hi ha una alternativa dins del ple per fer factible el canvi polític a la ciutat que, admet Isaac Albert “demana de la generositat i responsabilitat de tots”. La majoria de 14 regidors per donar pas a l’alternativa existeix segons Isaac Albert “Només cal trobar la fórmula per fer-la factible i començar a construir un projecte de futur per la ciutat no sotmès als designis d’un PSC lligat a la deriva autoritària del govern espanyol”.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *