Un nou pla d’equipaments cívics per Terrassa

El grup municipal d’ERC-MES encara el Ple de gener amb voluntat d’aprovar l’impuls d’un nou pla d’equipaments cívics per Terrassa.

 

Isaac Albert: “Els equipaments cívics vertebren la ciutat i del seu enfoc i gestió en depén oferir espais per entitats, però també per a tota la població, alhora que redefinim com si ofereixen l’atenció de proximitat a la ciutadania”

Isaac Albert: “Els equipaments cívics vertebren la ciutat i del seu enfoc i gestió en depén oferir espais per entitats, però també per a tota la població, alhora que redefinim com si ofereixen l’atenció de proximitat a la ciutadania”

Enguany acaba el Pla d’equipaments cívics municipals 2009-2018 i, com ja va avançar el grup municipal d’ERC-MES en la recent aprovació dels pressupostos, es demana a l’equip de govern una millora en la gestió dels espais municipals per maximitzar-ne els beneficis per la ciutadania. Com ha explicat avui en roda de premsa el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert: “No es tracta de fer un Pla per construir més casals, sinó per tenir clar què hi anem a fer i com es poden aprofitar”.

Pel grup municipal d’ERC-MES el govern torna a mostrar manca d’iniciativa en un àmbit clau que ja s’hauria d’haver començat a abordar. Cal una feina tècnica d’avaluació de l’actual Pla i un procés participatiu ampli per detectar les necessitats de la ciutadania. Una tasca llarga, ha destacat Isaac Albert, “on s’haurà de comptar amb tots els grups municipals, ja que l’aplicació del nou pla es durà amb tota probabilitat la pròxima legislatura i ha de ser un projecte pensant en la ciutat”

El portaveu d’ERC-MES ha explicat que actualment als equipaments cívics s’uneix l’oferta de serveis i espais per l’activitat social amb la ciutadania, amb els serveis propis de l’Ajuntament d’atenció social i tràmits ciutadans. El Pla, segons Albert, també ha de servir per veure com es conjuguen aquests dos elements “Si la voluntat és descentralitzar l’administració envers els barris, potser és el moment de valorar una doble xarxa d’equipaments, amb oficines específiques per oferir la millor atenció a la ciutadania i l’alliberament d’espais als centres cívics perquè els terrassencs i terrassenques i puguin desenvolupar les seves activitats”.

La proposta també planteja amb caràcter immediat millorar la informació en xarxa que ofereix l’Ajuntament respecte als equipaments municipals. Tot i que és de caràcter bàsic, segons Albert, “Avui dia l’Ajuntament no ofereix una informació clara i fàcil als ciutadans sobre les activitats que es fan a l’equipament del costat de casa, espais dels quals pot disposar i l’entitat que ho gestiona”. Informació de servei que, per millorar la transparència, ERC-MES proposa completar amb una informació detallada del cost que cada equipament té per la ciutadania.

Stolpersteine 2STOLPERSTEIN

En una línia molt diferent, el ple d’aquest mes de gener també servirà per aprovar l’Acord de Junta de portaveus proposat per ERC-MES per impulsar el projecte de les Stolpersteine a Terrassa. Una iniciativa d’abast mundial i que pretén recordar a les víctimes de l’Holocaust amb llambordes amb una placa feta a mà amb les dades cada víctima i que se situen a terra davant de la casa o el lloc de treball de la persona abans de ser deportada o empresonada. Més d’una vintena de terrassencs van ser empressonats o van morir als camps d’extermini nazis i ara, amb les stolperstein podran ser recordades.

 

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *