FEMINISME, CIUTADANIA, IGUALTAT

El grup municipal d’ERC-MES encara el ple de febrer com espai de reivindicacions ciutadanes i motor de lluita per la transformació i feminització de la ciutat i la política.

 

ERC-MES proposa un programa per potenciar les vocacions cientificotècniques entre les dones i les nenes de la ciutat

ERC-MES proposa un programa per potenciar les vocacions cientificotècniques entre les dones i les nenes de la ciutat

 

Amb el 8 de març a la vista, amb una commemoració del dia de la dona treballadora més reivindicatiu i necessari que mai, el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa vol incidir en aquest Ple de febrer com a vehicle per fer efectives les reivindicacions feministes a la nostra ciutat. En primer terme, presentant la primera proposta realitzada per la recentment constituïda Assemblea de dones d’Esquerra de Terrassa per promocionar les vocacions cientificotècniques a la ciutat. La presència d’universitats i centres d’investigació de l’àmbit tècnic i científic al nostre municipi fa de Terrassa l’espai perfecte per incentivar entre l’alumnat un espai de saber fins ara masculinitzat i on les aportacions de les dones han estat silenciades i menystingudes.

La voluntat de portar al Ple les iniciatives de les entitats feministes de la ciutat també implica poder debatre les iniciatives del Casal de la dona, de Quart Creixent, Rudes Rebels i la Guerrilla dels Cossos. Entitats que per formalismes tècnics no podran intervenir directament al plenari però que proposen la necessària creació d’un protocol contra les agressions sexistes a les festes i espais d’oci de la ciutat. També es reclama, per descomptat, el suport ferm de l’Ajuntament a la vaga feminista del 8 de març i ERC-MES, conjuntament amb altres grups municipals, els hi donarà veu i adhesió al ple.

També amb aquest esperit d’utilitat a les reivindicacions ciutadanes, s’ha vehiculat amb altres grups la iniciativa de LGTB Terrassa per defensar la Llei d’igualtat LGTBI a l’estat espanyol, una iniciativa en perill per una esmena a la totalitat del PP que vol deixar les reivindicacions del col·lectiu en paper mullat. També en defensa de la diversitat sexual i afectiva, ERC-MES ha presentat un acord en junta de portaveus per condemnar el nomenament de la jutgessa Maria Elósegui com a membre del Tribunal Europeu de Drets Humans. Un càrrec que una persona homòfoba mai hauria d’ostentar.

Un ple més, des del grup municipal vol tornar a reivindicar l’educació com a eina de construcció de ciutat en dues iniciatives compartides amb PDeCat en aquest cas i molt necessàries. En primer terme, perquè Terrassa se sumi al projecte d’Educació 360 per la promoció de l’educació a temps complet, una eina molt útil per un repte de ciutat tan important com és combatre la Segregació escolar. En una línia més global però imperativa, també signem un acord per la defensa del model d’immersió lingüística a les escoles catalanes, ara mateix en perill sota l’aplicació brutal i totalitària de l’article 155.

En la línia d’aprofitar l’Ajuntament com altaveu institucional de les reivindicacions democràtiques més elementals tornem a demanar per Acord de junta de portaveus l’alliberament dels presos polítics, així com què mentre aquesta no es produeixi hi hagi mesures tan bàsiques en democràcia com el seu trasllat a presons catalanes.

Un ple de febrer, en definitiva, cridat a servir d’altaveu als drets fonamentals, al feminisme, a la ciutadania i a la igualtat, entenent des del grup municipal d’ERC-MES la tasca municipal com a vehicle per construir una ciutat millor entre totes i tots.

Quines iniciatives presentem al Ple de febrer?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *