MERCÈ GÓMEZ, GORRA FRÍGIA 2018 ALS VALORS REPUBLICANS

Més de 120 persones assisteixen al Sopar de la República organitzat per Esquerra Republicana de Terrassa on es va guardonar l’actual presidenta del Casal de la dona, Mercè Gómez, per la seva trajectòria d’activisme social i reivindicatiu.

Jenn Díaz: “En nits republicanes com les d’avui, retre homenatge a dones com la Mercè ens fa recordar els valors que defensem i que ens han d’acompanyar fins a assolir la victòria”.

Jenn Díaz: “En nits republicanes com les d’avui, retre homenatge a dones com la Mercè ens fa recordar els valors que defensem i que ens han d’acompanyar fins a assolir la victòria”.

El restaurant el Born s’ha omplert aquest dijous en la 15a edició del Sopar de la República, organitzat per Esquerra Terrassa. Amb la presència de Jenn Díaz, diputada d’Esquerra al Congrés dels diputats, i representants de diversos partits polítics municipals, s’ha commemorat un any més la proclamació fa  87 de la República amb un sopar i entrega dels premis Gorra Frígia.

El guardó, que des de l’any 2004 distingeix anualment una persona o entitat de la ciutat que s’hagi destacat en la defensa dels valors republicans, enguany ha recaigut en Mercè Gómez Llobregat, actual presidenta del Casal de la dona . Un guardó atorgat per unanimitat pel jurat dels Premis Gorra Frígia i que ha justificat aquest honor al definir Mercè Gómez com a “terrassenca, lluitadora des dels temps de la clandestinitat per la igualtat de gènere i pels drets laborals de les treballadores sobretot del ram del tèxtil i en defensa de l’Escola Pública Catalana i les llibertats democràtiques”.

Mercè Gómez: “Franco va morir però el franquisme està present i queda molt per lluitar. I sense les dones no hi haurà revolució”.

Mercè Gómez: “Franco va morir però el franquisme està present i queda molt per lluitar. I sense les dones no hi haurà revolució”.

Per la seva banda, Mercè Gómez ha agraït el premi a Esquerra Republicana i ha destacat la necessitat de seguir reivindicant els valors republicans davant el retrocés de drets i sempre des d’una òptica feminista. Fent un repàs de la lluita feminista des del franquisme fins avui, ha  recordat que alguns grups feministes ja es van oposar al seu dia a la Constitució que avui es demostra eina d’opressió. La guardonada amb la Gorra Frígia 2018 ha conclòs afirmant que “Franco va morir però el franquisme està present i queda molt per lluitar. I sense les dones no hi haurà revolució”. Un discurs que ha conclòs amb la sala cridant “Visca la lluita feminista!”

L’acte ha comptat amb un destacat to reivindicatiu, amb un rècord especial pels presos polítics i una defensa ferma de la República i els seus valors davant la repressió de l’estat espanyol. En aquest sentit, Esquerra Terrassa ha aprofitat el Sopar de la República per retre homenatge també homenatge a totes les voluntàries i voluntaris que van participar activament en l’èxit organitzatiu de l’1 d’Octubre i van defensar la democràcia el passat 21 de desembre. El president d’ERC Terrassa, Carles Caballero, ho resumia afirmant que  El règim postfranquista s’ha tret la careta. I malgrat patir els estàndards de repressió de qualsevol règim autoritari no defallim. Donem la cara i tenim el goig de seguir tenint persones a qui premiar pels seus valors republicans”.

La diputada Jenn Díaz, en el seu discurs, ha coincidit amb la guardonada en establir com un dels pilars de la República el feminisme, assegurant que “Dels pilars del feminisme i la cultura sorgeixen la llibertat, la generositat i la defensa dels valors que representa la República”. Uns valors que fonamenten l’entrega de la Gorra Frígia 2018: “Retre homenatge a dones com la Mercè ens fa recordar els valors que defensem i que ens han d’acompanyar fins a assolir la victòria final”.

davFinalment destacar que durant el Sopar de la República d’enguany ERC Terrassa també ha volgut recordar al recentment desaparegut Jordi Navarro, militant històric de la formació, sindicalista i persona implicada en la vida cultural de la ciutat.

GLOSSA MERCÈ GÓMEZ LLOBREGAT. PREMI GORRA FRÍGIA 2018

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *