ERC-MES NO VOL LA POLICIA ESPANYOLA AL CONSELL DE SEGURETAT DE TERRASSA

Repressió 1 d'octubre

Aquest dimarts, 17 d’abril, l’Ajuntament de Terrassa ha realitzat una nova trobada del Consell Municipal de Seguretat. Una trobada on és habitual que el govern municipal convidi a assistir el Cuerpo Nacional de Policia, trobant-se entre els assistents de forma habitual funcionaris del citat cos.

Malgrat que en aquesta darrera reunió no hi hagi assistit cap membre de les citades forces, des del grup municipal d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero ha presentat un escrit sol·licitant que d’ara endavant s’elimini una deferència cap a la policia nacional espanyola injustificable després dels esdeveniments de l’1 d’Octubre.

Segons l’escrit llegit en la mateixa Comissió per Carles Caballero:

El Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil són responsables, com a braços executors del Gobierno Espanyol, de l’agressió indiscriminada a milers de ciutadans i ciutadanes pacífics que el passat 1 d’octubre de 2017 van tenir l’atreviment de voler exercir el seu dret democràtic a votar sobre el futur polític de Catalunya.

Fruit d’aquestes agressions, i segons el Col.legi de Metges de Catalunya, 916 persones van rebre tractament a causa de les ferides i lesions provocades per funcionaris dels citats cossos de l’Estat espanyol.

Ni el Cuerpo Nacional de Policia ni la Guardia Civil han expressat cap tipus de penediment ni de disculpa cap a l’atac més greu que ha patit la població civil catalana des de 1976.

Davant d’aquest fet, Esquerra Republicana de Catalunya i el Moviment d’Esquerres sol·liciten que aquests cossos no tornin a ser convidats al consell de seguretat, com han fet altres municipis de Catalunya.”

L’Alcalde de Terrassa, presidint la reunió, ha rebutjat aquesta petició del grup municipal d’ERC-MES assegurant que les forces i cossos de seguretat de l’estat no són responsables d’aquestes actuacions i assegurant que se’ls continuaria convidant al Consell Municipal de Seguretat com fins al moment.

Una decisió unilateral del govern socialista que des d’ERC-MES no es pot compartir pel qual s’ha demanat que constés en acta l’escrit presentat pel grup municipal per intentar trobar un posicionament majoritari de la representació política de l’Ajuntament de Terrassa davant aquesta demanda.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *