INDIGNACIÓ COMPARTIDA AL CARRER, POPULISME POLÍTIC AL PLE

               

El Ple d’abril serà recordat per la multitudinària concentració de rebuig a la sentència de “La Manada” al Raval. Tots els partits van coincidir a aturar un Ple per secundar la protesta. Per contraposició, noves mostres de política populista tornen a mostrar la pitjor versió de la política terrassenca.

Concentració davant Ajuntament de rebuig a la sentència de La Manada

Concentració davant Ajuntament de rebuig a la sentència de La Manada

Aquest 26 d’abril Terrassa va demostrar que la mobilització feminista del passat 8 de març continua viva i reivindicativa a la ciutat. I ho va fer per mostrar la seva indignació per la sentència de “La Manada” on 5 individus han estat condemnats per abús i no per violació malgrat les proves sobre com van forçar una noia de 18 anys a mantenir relacions sexuals. Tots els grups municipals van acordar aturar el Ple per sumar-se a la concentració on es va llegir un manifest que començava afirmant que “El judici i la sentència final a la mal anomenada Manada serveix per fer palès, un cop més, que la justícia és patriarcal i que actua com a braç executor legal de tot un sistema que ens vol oprimides”.

Un punt d’entesa entre les forces polítiques de la ciutat que dins la sessió plenària només es va aconseguir en punts molt concrets. Ens referim, per

Isaac Albert: "“No es tracta de fer publicitat, és conscienciar i crear eines per millorar entre tots la neteja de la ciutat.”

Isaac Albert: ““No es tracta de fer publicitat, és conscienciar i crear eines per millorar entre tots la neteja de la ciutat.”

exemple, a la proposta per aconseguir una ciutat més neta i sostenible presentada per ERC-MES. En aquest cas tots els partits van coincidir que és necessari recuperar la inversió (obligatòria s’ha de dir) del 2 per cent de la recaptació de la taxa de residus en programes de conscienciació i informació per millorar els resultats de la recollida selectiva a la ciutat. El govern va intentar la clàssica tàctica de “ja ho estem fent” però la resta de partits li van comprar el discurs populista. El portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, va explicar “No es tracta de fer publicitat, és conscienciar i crear eines per millorar entre tots la neteja de la ciutat.”

La divisió política, però, va arribar davant el populisme de les iniciatives de Ciutadans i el posicionament un cop més incomprensible del PSC. Parlem sobretot d’habitatge. Si en una primera proposta per ampliar el parc públic d’habitatge amb mesures consensuades per esprémer amb màxim la llei d’habitatge, l’estupefacció va arribar quan PSC i PDeCAT van aprovar la proposta de Ciutadans per fer el mateix comprant pisos als bancs. Com va expressar la regidora d’ERC-MES, Carme Labòria “Vostès volen que rescatem a les entitats bancàries dues vegades? I perquè no obligar-los a complir la llei i facilitar l’habitatge?”. La resposta del govern municipal justificant amb excuses el seu vot favorable no va deixar de fer-ho tot més lamentable.

Un populisme que es va tornar a evidenciar amb el vot a favor del PSC a la proposta de Ciutadans a la creació d’un pàrquing públic a un solar buit al districte 3. Una proposta que, en aquest cas, afortunadament es va poder aturar. I és que si bé és cert que hi ha un problema d’aparcament a Can Palet, es proposava gastar entre 200 i 400.000 euros en una mesura populista contrària al pla de mobilitat de Terrassa. No només no es plantejaven altres alternatives com millorar el transport públic, sinó que a més el pàrquing havia d’ocupar un espai reservat per la construcció d’equipaments públics com una escola bressol i, de fer-se, posava en greu risc que aquests béns per la ciutadania no arribin mai. I tot, a canvi de quatre places d’aparcament a lluir abans d’eleccions.

Portada de les polèmiques revistes de districte. Informació equivoca i propaganda de govern

Portada de les polèmiques revistes de districte. Informació equivoca i propaganda de govern

Per rematar el ple, el torn de precs i preguntes va aprofundir en un tema que ERC-MES ja havia denunciat uns dies abans: les revistes d’informació per districtes que ha publicat i distribuït l’ajuntament recentment. Com ja havia preguntat per xarxes, el regidor Pep Forn va demanar a l’equip de govern quan havia costat la publicació i la seva distribució així com la pèssima qualitat d’aquesta. Per només posar dos exemples: al Districte 1 no apareix informació d’entitats com Minyons, el Centre Excursionista, Tub d’Assaig… I en canvi apareix un llarg directori a tots els districtes d’entitats, moltes de les quals ja no existeixen o que, fins i tot, s’ubiquen al mapa i es dóna com a direcció de les mateixes residències particulars. Sembla que gairebé l’únic correcte de les mateixes és la foto promocional de l’Alcalde i el regidor de districte a la contraportada. El regidor responsable de l’Àrea va esquivar donar resposta a aquests errors o al cost de la publicació, pel qual des d’ERC-MES se sol·licitarà formalment la informació fins a treure’n l’entrellat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *