BIBLIOTEQUES EN TEMPS DE NETFLIX

BCT

No podíem evitar parlar de biblioteques i menys davant del vintè aniversari de la Biblioteca Central de Terrassa.

La xarxa de biblioteques de la ciutat i en concret la BCT són el principal equipament cultural de proximitat que hi ha a la ciutat i com a tal ha de ser un productor cultural sense precedents. El concepte de biblioteca ha canviat al llarg dels anys i no hem de ser reticents a evolucionar-lo. Avançar no significa abandonar. Cal un model de servei bibliotecari que sigui transversal i adaptat als nous formats culturals que existeixen. Imagineu-vos una biblioteca amb un espai competent i adaptat per al contingut audiovisual, on es pugui consumir cinema, cinema de casa nostra. Som capital audiovisual i ens hem de creure el nostre cinema, el nostre talent, i no hi ha millor manera de fer-ho que en un eix productor i divulgador de cultura com és la Biblioteca.

En temps de Netflix la BCT no s’ha convertit en un paratge post apocalíptic i està més viva que mai. Això succeeix perquè hem pres consciència, els joves sobretot, que les biblioteques representen la democratització de la cultura perquè la posen a l’abast de tothom. La cultura és un bé universal de tots i per a tots i ser conscients que això ens fa únics i ens forja una identitat pròpia genera interès i una participació activa. Cal seguir avançant i fer realitat els nous conceptes d’aquest servei.

Molts joves veuen la biblioteca com un espai de treball, de creació i productor de continguts i ara hem aconseguit donar resposta això. Els joves estem compromesos, contra el que diuen els tòpics, amb la nostra ciutat i el nostre entorn. El nostre present també serà el nostre demà. La BCT obre durant el període d’exàmens fins a les 00h. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana hem incidit en el Pla Municipal del Servei Bibliotecari 2017-2025 perquè hi hagi una aposta clara pels estudiants, que són un grup d’usuaris molt nombrós, i que puguin continuar generant de la forma més còmoda continguts i futur. Hem proposat que la BCT obri els diumenges en període d’exàmens i que les biblioteques de districte ofereixin un servei d’aula d’estudi els migdies en període d’exàmens, també. Recordem que som Ciutat Universitària i cal creure-s’ho amb uns equipaments de qualitat i amb visió de futur. Per això cal dotar de pressupost la cultura i els equipaments productors d’aquesta.

A Netflix ens haurem d’esperar a la temporada vinent però a la BCT podem escriure nosaltres la nova temporada, només depèn de la voluntat política! Nosaltres ho tenim clar!

 

Oriol Guerrero

Portaveu Jovent Republicà Terrassa

Latest posts by Oriol Guerrero (see all)

One thought on “BIBLIOTEQUES EN TEMPS DE NETFLIX

  1. miquel

    Si la joventut és el futur, aquesta joventut no pot perdre oportunitats, siguin de feina, d’estudi o d’esbarjo. La BCT a de ser el punt de trobada de la cultura a Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *