L’Ajuntament ha d’estar al costat de l’INS Montserrat Roig

El grup municipal d’ERC-MES presenta un acord de junta de portaveus perquè l’Ajuntament de Terrassa es posicioni clarament al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig davant la persecució del govern espanyol

 Institut Montserrat Roig petita

Isaac Albert: “Quan una escola de la ciutat rep amenaces per part de l’estat, es qüestiona als seus professionals sota la bandera de la repressió, l’Ajuntament i l’alcalde estan obligats a defensar-los”

 

Quan ja ha passat gairebé dos dies d’ençà que es conegués la notícia que l’estat espanyol, a través del Ministerio de Educación, pretén que es persegueixi i sancioni als professors de l’IES Montserrat Roig de Terrassa acusant-los sense proves d’un suposat adoctrinament, cap membre del govern municipal ni el mateix alcalde, Alfredo Vega (actualment responsable d’educació al municipi) han fet cap tipus de declaració al voltant d’aquests fets.

Davant aquest silenci clamorós, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha presentat aquest dijous un Acord de junta de portaveus per reclamar un posicionament clar del consistori al costat del professorat de l’INS Montserrat Roig. Segons el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, “la campanya d’atac al model d’escola catalana arriba a un nou nivell i ataca directament als professionals de la nostra ciutat. L’Ajuntament ha de ser-hi per assegurar una educació de qualitat i amb esperit crític i, sobretot, per defensar aquelles persones que la fan possible a Terrassa”.

Amb aquest objectiu, l’acord presentat a la junta de portaveus cerca un suport absolut del consistori al professorat de l’INS Montserrat Roig, que des d’ERC-MES s’espera que de ser aprovat l’acord es tradueixi en accions concretes per part de l’Ajuntament per preservar la plena llibertat i independència amb la qual s’ha treballat a l’institut, així com a totes les escoles de Terrassa.

L’acord també inclou que l’Ajuntament exigeixi una rectificació immediata al Ministerio de educación, així com oferir el suport del consistori a moviments com la Taula d’Emergència Docent, creada per defensar els professionals de l’educació i el model d’escola catalana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *