PLE DE MAIG: FER POLÍTICA. RECLAMAR LLIBERTAT

El grup municipal d’ERC-MES de Terrassa aprofita el Ple de maig per reivindicar fer política. I ho demostra aprovant totes les iniciatives presentades, defensant les iniciatives ciutadanes i la llibertat dels presos polítics, però també criticant les actituds populistes a govern i oposició.

Carles Caballero: "No pots acusar algú de violència quan no n’hi ha hagut. Que no et pots inventar delictes per empresonar persones per les seves idees"

Carles Caballero: “No pots acusar algú de violència quan no n’hi ha hagut. Que no et pots inventar delictes per empresonar persones per les seves idees”

El mes de maig s’arriba al ple amb un intens treball previ per intentar enfortir des d’ERC-MES i tirar endavant aquelles propostes i iniciatives ciutadanes que s’hi presentaven, fossin pròpies o no. La proposta per millorar el transport públic en Festa Major, impulsada per Jovent Republicà i que permetrà un bus nocturn entre el jove, el centre i tota la ciutat, ja havia obtingut el suport unànime fins i tot abans d’arribar al ple. Altres acords com les de l’Esplai Guadalhorce o la Marea pensionista que vam vehicular al ple també han aconseguit un ampli suport.

En l’àmbit d’educació es va produir un interessant debat per la proposta feta a instàncies de mares i pares d’alumnes de la zona 2 d’escolarització a la ciutat. El problema: les adscripcions entre primària i secundària. Una proposta que ERC-MES va treballar abans del ple amb els proposants per, com va explicar Isaac Albert, “ens obliguem a entomar qualsevol debat al ple per parlar d’educació i eliminar qualsevol possible discriminació entre alumnes”. Així, des d’ERC-MES es creu que no es pot generar falses expectatives als pares i procurar que si adscrius una escola a un institut hi hagi places suficients i treballant per la continuïtat del projecte educatiu. Això si, sense alarmismes, amb un toc d’atenció a altres grups que pintaven un panorama desolador: “La proposta ens permet millorar i treballar per eliminar greuges entre l’alumnat. Ara, l’objectiu és millorar la distribució de l’alumnat amb igualtat”.

Més tens va ser el debat en relació a equipaments i polítiques laborals, amb dues mostres de clara incongruència de l’equip de govern. En equipaments, per aprovar una proposta amb Terrassa en Comú per prometre tirar endavant un nou centre cívic al districte 3. Com va explicar Isaac Albert, feia poca estona s’havia aprovat la proposta de l’esplai Guadalhorce per estudiar situar al mateix terreny, reservat per educació, un equipament per a la infància i l’adolescència: “Tenen un nou pla d’equipaments pendent de desenvolupar, el terreny no es correspon, no tenen estudis contrastats i aproven promeses als veïns un mes després de dir que farien un pàrquing amb Ciudadanos al mateix solar”. Una iniciativa electoralista que, segons ERC-MES, caldrà veure si es fa.

També electoralisme en la proposta de Ciudadanos sobre el programa Treball als Barris. Una iniciativa que ni govern ni C’s semblaven saber com funcionava el programa ni que requeria un treball previ per proposar que s’ampliés. Això si, indicant a la iniciativa uns barris determinats que, segons ERC-MES “semblen correspondre’s més a les seves expectatives electorals que a les necessitats del veïnat”. En aquest cas, però, les crítiques realitzades per Isaac Albert al ple van permetre modificar la proposta perquè aquesta iniciativa d’ocupació es pugui desenvolupar correctament a la ciutat.

L’aigua va tornar a ser en part protagonista al Ple, amb l’aprovació del consell d’administració de la nova empresa pública que regirà la gestió directa de l’aigua a Terrassa en un futur pròxim. Ciutadans, per variar, van defensar la gestió privada i van acusar als promotors d’haver-los exclòs dels òrgans d’administració. Carles Caballero des d’ERC-MES els va recordar que no hi havien volgut ser i que formar part del Consell implica acceptar responsabilitats en la pressa de decisions, pel qual els va convidar a entrar-hi “No s’escaquegin i no inventin excuses. Aquí els que hi som és perquè ens fem responsables del futur de l’aigua a la nostra ciutat”

Finalment, el debat sobre drets i llibertats va tornar a ser protagonista del Ple. L’Ajuntament de Terrassa va aprovar per acord el seu suport als professionals de l’IES Montserrat Roig qüestionats pel Ministerio d’Educació sobre acusacions buides d’adoctrinament. Ara, el debat al Ple es va produir amb l’aprovació de la iniciativa per demanar l’alliberament dels presos polítics. Totes dues propostes es van aprovar però, un cop més, davant la correcta però tèbia resposta del govern socialista a l’hora de reclamar la llibertat dels presos polítics. Resumint: no ens agrada que estiguin presos però no són presos polítics. Un plantejament que, des de les files d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero va decidir respondre recordant que, tard o d’hora, el cas arribarà a la justícia internacional “i quan hi arribi es confirmarà el que tothom veu menys la justícia espanyola: que no pots acusar algú de violència quan no n’hi ha hagut. Que no et pots inventar delictes per empresonar persones per les seves idees”

També, en aquest debat, un apunt al torn de precs i preguntes on el portaveu d’ERC-Mes, Isaac Albert, va preguntar directament a l’alcalde per la seva invitació a la ciutadania a expressar les seves idees polítiques en la intimitat. De forma directa, Isaac Albert va plantejar “Digui’m, per vostè que ens posem aquest llaç groc per demanar la llibertat dels presos polítics és llibertat d’expressió sí o no? Què hi hagi gent que ens vulgui obligar a treure’l de la solapa o de la finestra del nostre grup municipal és repressió sí o no?”

  • Proposta per la millora del transport públic durant la Festa Major UNANIMITAT
  • Acord en defensa dels professionals de l’educació a Terrassa i a Catalunya APROVADA
  • Proposta per garantir la disponibilitat de places a secundària  APROVADA
  • Proposta de la Marea pensionista contra un producte paneuropeu de pensions individuals APROVADA
  • Proposta de l’Esplai Guadalhorce per un espai per la infància i l’adolescència al D3 APROVADA
  • Acord a favor de la llibertat d’expressíó i artística als espais municipals de Terrassa APROVADA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *