MERCAT DE LA INDEPENDÈNCIA: NOVA PLAÇA PORXADA

El grup municipal d’ERC-MES presenta un projecte per convertir una de les ales del Mercat de la Independència en una plaça porxada. El projecte planteja una reconversió respectuosa amb l’edifici que obri a noves possibilitats d’interacció del mercat amb l’entorn.

 

Isaac Albert: “Volem guanyar un nou espai diàfan al centre de la ciutat, per l’activitat social, cultural, comercial... I acostar aquesta al Mercat, revitalitzant-lo i donant-li un nou ús”

Isaac Albert: “Volem guanyar un nou espai diàfan al centre de la ciutat, per l’activitat social, cultural, comercial… I acostar aquesta al Mercat, revitalitzant-lo i donant-li un nou ús”

El grup municipal d’ERC-MES ha presentat aquest divendres en roda de premsa el seu plantejament pel futur del Mercat de la Independència amb una reforma que pretén incidir en l’equipament per dotar-lo de major centralitat i activitat. La proposta implica  convertir l’ala del mercat dedicada al peix actualment en una gran plaça porxada.

Per plantejar el projecte s’ha parlat amb la gerència del Mercat i amb patrimoni i s’ha desenvolupat un primer plantejament arquitectònic que mostra la possibilitat de desenvolupar la reforma arquitectònica tot respectant els elements Patrimonials.

El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha explicat que la iniciativa ve a sumar-se als plantejaments de futur que ja s’estan realitzant pel Mercat, però plantejant la seva reforma tenint en compte també l’entorn: “Es tracta de portar la vida social i cultural i integrar-la entorn del Mercat, convertint-lo en un nou punt de centralitat per activitats, alhora que oxigenem altres espais de la ciutat com pot ser la Plaça Vella”.

L’espai superaria àmpliament el Vapor Ventalló com a Plaça Porxada, de forma molt més diàfana, i permet plantejaments de futur atractius. Segons el regidor Pep Forn: “Podríem fer que la Festa Major, la Fira Modernista, etc. entressin amb força al Mercat, plantejar mercats de producte de proximitat o, per descomptat, tenir un gran recurs per fer diades castelleres o altres actes públics quan el mal temps apareix”

Respecte al cost de la reforma, Isaac Albert ha explicat que, aquesta és assumible tant pel que pot aportar a la ciutat com perquè descarta altres idees plantejades anteriorment: “Es va plantejar fer un nou soterrani per les cambres frigorífiques. Una idea que aquí es descarta doncs apostem per incorporar l’espai d’emmagatzematge dins la mateixa  parada”. Així mateix, també parteix de la redistribució de les parades a les altres dues ales del Mercat, un fet que ja s’havia plantejat en el seu dia per dedicar aquesta ala a la restauració. Segons Isaac Albert, tot i que la restauració pot tenir-hi cabuda “cal una concepció que revitalitzi també el comerç i restauració de l’entorn i el connecti al Mercat.” El nou plantejament, alhora, també té en compte aspectes pràctics com que la reforma reduiria la despesa en manteniment i climatització de la zona de parades de venda.

Des del grup municipal d’ERC-MES, un cop feta pública la proposta, aquesta s’enviarà a la Taula del Pla Director del Mercat de la Independència on s’està treballant la reforma de l’equipament perquè sigui estudiada com a possibilitat ferma de futur.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *