Esquerra critica al Senat espanyol per no escoltar les peticions dels terrassencs

ERC Terrassa havia presentat al Senat espanyol esmenes sobre mobilitat, transport públic i promoció del Patrimoni industrial. Les partides per l’estació de tren de Can Boada- La Maurina, el tren orbital i la protecció de les 24 xemeneies de Terrassa han estat rebutjades.

L'Estació de tren de Can Boada - La Maurina un dels grans projectes pendents reclamats per ERC Terrassa

L’Estació de tren de Can Boada – La Maurina un dels grans projectes pendents reclamats per ERC Terrassa

Isaac Albert:La ciutat es reivindica arreu i no ens podem permetre perdre oportunitats de futur. El transport públic o la inversió en patrimoni són àmbits dels quals el govern espanyol, mentre tingui el control dels diners, està obligat a respondre.

Indignació però poca sorpresa per part d’Esquerra Republicana a Terrassa davant la decisió dels principals partits espanyols d’ignorar les esmenes als pressupostos generals destinades a millorar les inversions a l’àmbit local. Des d’ERC Terrassa, a través del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Senat Espanyol, s’havia intentat incorporar tres esmenes potents per la ciutat.

Un any més es tornava a demanar la inversió de 15 milions d’euros per l’estació de Terrassa Oest de La Maurina-Can Boada i, també, en transport públic es tornava a reivindicar posar en marxa el tren orbital Martorell-Granollers. Concretament, en aquest cas, es plantejava començar amb 3,5 milions d’euros amb l’estudi constructiu dels trams Martorell-Terrassa i Sabadell-Granollers.

Segons explica Isaac Albert, alcaldable d’ERC a Terrassa, “parlem de reivindicacions històriques de mobilitat, transversals, ja contemplades anteriorment i fonamentals per revitalitzar zones claus com La Maurina i Can Boada o per reduir l’ús del vehicle privat a l’àmbit intermunicipal”. Reivindicacions no escoltades i que, segons Isaac Albert, “demostren el poc interès de l’estat espanyol per Terrassa i, per extensió, per invertir en un país que semblen considerar territori hostil”.

Mostra d’aquest desinterès també s’ha notat en rebutjar una altra esmena d’ERC Terrassa, en aquest cas, amb un plantejament novedós, per demanar 4.000.000 d’euros per un Pla de protecció i promoció patrimonial de les 24 xemeneies de Terrassa inventariades com a Béns culturals d’interès local. “Proposem necessitats i oferim projectes de valor i l’estat espanyol, com sempre, mira cap a una altra banda”, afirma Isaac Albert. “Dubtem que s’hagin pres la molèstia de llegir les esmenes, molt menys d’aprovar-les. La política espanyola està lluny d’escoltar els terrassencs. Ara, és la nostra obligació reivindicar els nostres drets. I si no els volen escoltar, és molt fàcil, que ens deixin ser lliures”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *