Acte Passem comptes, primera part

El grup municipal d’ERC-MES ha explicat aquest dijous la feina feta dins i fora a l’Ajuntament davant la ciutadania en un acte breu per la decisió d’assistir a la concentració davant l’Ajuntament per la indignació davant l’alliberament dels membres de La Manada. La part interactiva amb la ciutadania es realitzarà dimarts, dia 26 dejuny, en format cafè.

 

Isaac Albert: “La gent no sap cap on va la ciutat ara mateix. Nosaltres el que en fet és sortir al carrer, explicar cap on volem que vagi Terrassa i fer propostes. Tenim un any al davant i seguirem construint ciutat”

Isaac Albert: “La gent no sap cap on va la ciutat ara mateix. Nosaltres el que en fet és sortir al carrer, explicar cap on volem que vagi Terrassa i fer propostes. Tenim un any al davant i seguirem construint ciutat”

 

Acte breu però directe al gra. El portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, després de mostrar la indignació per la “injustícia espanyola, que deixa en llibertat violadors condemnats i manté a presó a persones només per les seves idees” i anunciar que la trobada s’aturaria a les 20 hores per assistir a la concentració davant l’Ajuntament, va donar pas a les intervencions dels altres regidors on les idees van ser directes, explicant la tasca feta i en un to crític envers l’equip de govern.

Isaac Albert va resumir la feina feta afirmant que Sempre hem entès que la ciutat està per davant del partit. Per això hem fet una oposició dura amb els missatges, però molt constructiva en les accions del dia a dia”. Una oposició on s’han aprovat pressupostos per no paralitzar la ciutat malgrat que la deriva de l’equip de govern i on s’ha treballat per la ciutat molts cops intentant solucionar els problemes que el mateix equip de govern es creava.

El regidor Carles Caballero ho resumia clarament  en afirmar que “És el primer mandat de la història en què s’han aprovat moltes de les propostes de l’oposició. Però n’hi ha masses que no estan tirant endavant”. Un factor que, a l’àrea de territori, es visibilitza en la paralització per renovar la gestió dels autobusos municipals o els pocs avenços en la neteja de la ciutat, malgrat les iniciatives i insistència des de l’oposició.

Des de l’àrea de cultura, esports i innovació, el regidor Pep Forn, feia una anàlisi similar del seu àmbit de responsabilitat: “Aportem projecte, aprovem propostes per repensar els equipaments, l’educació com a prioritat a la ciutat, la innovació, el paisatge urbà… I el govern només els hauria d’executar però, sovint, s’amaga en excuses”. En aquesta línia, Pep Forn també va fer esment a les jornades de cultura i creació que fa poc va organitzar el grup municipal amb professionals i creadors locals “A Terrassa hi ha talent, hi ha idees, potencial per transformar la ciutat. Només cal aconseguir un govern amb projecte per aprofitar aquest potencial”

Per la seva banda, la Carme Labòria, va tornar a destacar la lluita feminista i es va mostrar molt orgullosa de la creació de l’Assemblea de Dones d’Esquerra Terrassa com espai de treball per una Terrassa feminista. Fent referència a la indignació per la sentència de La Manada, Carme Labòria afirmava que “en dies com els d’avui, on la indignació ens pot, hem de dir més clarament que títols com el de Terrassa ciutat feminista no poden ser títols buits. Calen polítiques per transformar la ciutat, fer-la més igualitària, més feminista, més justa”. Un canvi en la política que, segons Labòria, demana d’un especial esforç en l’àrea de serveis socials on s’ha de deixar enrere les polítiques assistencialistes per aportar noves formes d’abordar les necessitats de la ciutadania més vulnerable per oferir-los un camí per la seva inclusió a la societat.

Finalment, Isaac Albert, va tancar l’acte assegurant que en l’any que queda de mandat es continuarà treballant en la mateixa línia que fins ara, amb contundència i responsabilitat, però sobretot mirant al futur: “Volem construir una Terrassa amb tothom i per a tothom. Cal treballar perquè Terrassa no perdi més oportunitats”.

Mitja hora intensa, amb moltes idees, que tindrà una segona part el dimarts 26 de juny, a les 19 hores de la tarda, a la terrassa del cafè Sa Illa a la Plaça Salvador Espriu. Una trobada on s’abordarà la part més interessant de l’acte Passem Comptes, que és la possibilitat que els regidors i la regidora d’ERC-MES puguin respondre a les preguntes de la ciutadania.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *