NEIX LGTBIQ ERC TERRASSA

Es presenta públicament el col·lectiu LGTBIQ ERC TERRASSA per treballar des de l’àmbit polític a la ciutat per la diversitat afectiva i sexual. La comissió inicia el seu camí presentant una proposta al plenari a través del grup municipal d’ERC-MES i organitzant un punt informatiu pel dia de l’orgull.

                                              

Oriol Guerrero: “Venim a sumar-nos a la galàxia d’associacions de la ciutat per treballar en xarxa perquè les institucions lluitin fermament i de manera constant pels drets LGTBI i contra la Lgtbifòbia que vivim en el nostre dia a dia”

Oriol Guerrero: “Venim a sumar-nos a la galàxia d’associacions de la ciutat per treballar en xarxa perquè les institucions lluitin fermament i de manera constant pels drets LGTBI i contra la Lgtbifòbia que vivim en el nostre dia a dia”

 

 

Al Raval de Montserrat, al costat del banc que en el seu moment l’Ajuntament va  decidir pintar d’arc iris com a suport a la comunitat LGTBIQ, els membres de la Comissió LGTBIQ ERC Terrassa, acompanyats pel regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, i alguns militants d’Esquerra, han presentat aquest nou espai de treball per la diversitat afectiva i sexual a Terrassa.

El portaveu de LGTBIQ ERC Terrassa, Oriol Guerrero, ha explicat que “Ens constituïm com a comissió independent per tenir un espai propi, autònom per elaborar propostes i fer polítiques LGTBIQ. Propostes per la ciutat, però també dins d’Esquerra Republicana”.

Conscients de les entitats que treballen des de fa anys en aquest àmbit, Guerrero ha explicat que l’objectiu és “treballar en xarxa, amb l’objectiu de vetllar perquè les institucions lluitin fermament i de manera constant per conscienciar i ampliar els nostres drets, alhora que treballem per erradicar l’lgtbifòbia que vivim en el nostre dia a dia”. En aquest sentit, s’ha recordat que l’observatori contra l’homofòbia va registrar l’any 2017 un augment del 32,3 per cent de casos d’lgtbifòbia a Catalunya, fet que demostra que queda molta feina per fer.

La primera acció per posar a l’agenda política les polítiques LGTBIQ l’han desenvolupat en format de proposta que es presentarà al plenari de l’Ajuntament aquest mateix mes de juny. La proposta valora Terrassa com un referent en la lluita contra la discriminació i la sensibilització pels drets LGTBIQ i es vol que tota la feina des del món associatiu que es fa sigui visibilitzada: “Amb el pacte DASIG es genera moltes iniciatives i propostes necessàries per la ciutadania. Aquestes han d’estar a l’agenda pública i arribar al màxim nombre persones possibles”. Per això es reclama informació actualitzada i de lectura fàcil en matèria LGTBIQ per la ciutadania, així com fer publicitat dels serveis amb campanyes específiques.

Alhora es proposa, la creació d’una setmana temàtica especifica en el marc del Dia internacional de l’Alliberament LGTBIQ on s’impulsin accions i activitats dins les competències educatives i culturals de l’Ajuntament per col·laborar amb l’educació i sensibilització per reconèixer la igualtat real de drets. En aquesta línia, des de la nova LGTBIQ ERC Terrassa es farà una primera acció amb una parada informativa a la Plaça Vella aquest dimecres a la tarda per conscienciar a la ciutadania.

Des del grup municipal d’ERC-MES, el regidor Carles Caballero, ha expressat que esperen aconseguir un ampli suport per aprovar la proposta de LGTBIQ ERC Terrassa i ha advertit “Si s’aprova, estarem atents a què el govern apliqui les mesures aprovades. No es tracta de quedar bé al Ple, sinó d’implementar mesures que ens fan millors com a ciutat”

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *