Fira de Terrassa. Espai d’entitats

El grup municipal d’ERC-MES proposa obrir i habilitar el recinte firal com a espai polivalent per a entitats de la ciutat en l’ampli període de l’any en què resta sense activitat.

 

Isaac Albert: “El recinte firal com espai polivalent pot cobrir la necessitat d’espai de moltes entitats, especialment esportives, alhora que maximitzem l’aprofitament d’un espai que passa la major part de l’any tancat”  

Isaac Albert: “El recinte firal com espai polivalent pot cobrir la necessitat d’espai de moltes entitats, especialment esportives, alhora que maximitzem l’aprofitament d’un espai que passa la major part de l’any tancat”

El recinte firal és un espai diàfan de 3.500 metres quadrats a cobert i un pati de més de 500 metres quadrats de propietat municipal, fàcil d’adequar a diferents usos i que, malauradament, passa la major part de l’any tancat. Un espai infrautilitzat que el grup municipal d’ERC-MES proposarà al ple de juliol habilitar perquè pugui acollir l’activitat d’aquelles entitats, sobretot esportives, que actualment tenen problemes per trobar una ubicació on desenvolupar la seva activitat de forma regular.

Segons el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, es tracta de maximitzar l’aprofitament de l’espai amb un retorn indubtable per la ciutat “La inversió que s’haurà de fer en aquest espai polivalent, tenint en compte el retorn social i que no es perdria l’ús firal, és màxim.” I és que, des del grup municipal el que es planteja no és un canvi radical de l’espai sinó el seu aprofitament, basat en una bona organització, en els períodes que no acull cap esdeveniment.

Tal com ha explicat el regidor, Pep Forn, s’hi poden situar pistes de bàsquet, activitats com el ping-pong, esgrima, etc. amb facilitat per retornar l’espai a l’activitat firal quan així es requereixi “L’espai ja ha acollit activitats puntuals d’entitats o, fins i tot, competicions esportives. Ara, tenir-lo només com espai de reserva per necessitats sobrevingudes és no tenir en compte el seu potencial”.

Des d’ERC-MES també s’espera que la proposta obri el camí per un replantejament de l’espai del recinte firal dins la iniciativa que el grup municipal ja van realitzar i aprovar al gener per desenvolupar un nou pla d’equipaments a Terrassa. Segons Isaac Albert “No podem estar un any i mig parats sense respondre a la demanda. Cal fer un pas endavant en la gestió dels espais municipals“.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *