RESUM PLE DE JULIOL – Final de curs amb deures

Potenciar el paper de les dones a la ciència, aprofitar el recinte firal,  música al carrer als barris, policia educadora i, novament, gestió pública de l’aigua. Aquestes són les fites d’un darrer ple de curs polític molt llarg però ben aprofitat i on deixem deures per fer a l’equip de govern, amb propostes aprovades que ara cal desenvolupar. 

la proposta d’ERC-Mes per habilitar el recinte firal com espai polivalent per entitats va ser aprovada per unanimitat

la proposta d’ERC-Mes per habilitar el recinte firal com espai polivalent per entitats va ser aprovada per unanimitat

                                          

L’última sessió plenària del curs polític, més en un any tan intens com el que acabem de passar, pot tendir a esdevenir un pur tràmit abans d’entomar l’aturada estiuenca. Però no… L’hem aprofitat. En primer terme, per necessitat, doncs la futura gestió pública de l’aigua demana posar-se les piles i anem avançant en aquest camí amb decisions tan importants com la previsió d’ingressos i despeses de la nova empresa de l’aigua. Una previsió que, segons el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, demostra la viabilitat d’un projecte positiu  per la ciutat “Fent un càlcul prudent de la despesa, constatem que no cal augmentar els rebuts, que la gestió pública serà viable i, sobretot, que el què abans eren beneficis privats ara revertiran en la ciutadania”.

També en relació a l’aigua es va aprovar el reglament del nou Observatori de l’Aigua, l’organisme participatiu que s’encarregarà de supervisar que el futur servei de l’aigua funcioni correctament.

dones i ciènciaEl ple també va permetre aprovar les bases per les beques de recerca universitària amb totes les esmenes d’ERC-MES i l’Assemblea de dones d’Esquerra Terrassa incorporades. L’objectiu: aprofitar les beques per promocionar el paper de les dones en la ciència i la tecnologia. Com va explicar el regidor Pep Forn “Hem aconseguit canviar unes beques immòbils des de feia anys per introduir-hi la perspectiva de gènere i augmentar-ne la dotació”.

Abans d’abordar les propostes dels diferents partits, el Ple va tornar a dedicar uns instants a denunciar la violència envers les dones. Aquesta vegada, la lectura del manifest va anar a càrrec del portaveu del grup municipal d’ERC-Mes, Isaac Albert, qui va aprofitar l’ocasió per llegir diversos fragments de la sentència de la Manada per demostrar el biaix masclista de l’estat espanyol i reclamar, al seu torn, una ciutat realment feminista “una ciutat impregnada de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l’abast per acabar amb aquesta xacra”.

En un àmbit molt diferent, la proposta d’ERC-Mes per habilitar el recinte firal com espai polivalent per entitats va ser aprovada per unanimitat. La proposta que ara el govern té l’obligació de desenvolupar, té per objectiu estudiar i implementar un projecte perquè les entitats, sobretot esportives, puguin fer ús dels 3.500 metres quadrats d’un equipament que actualment passa dues terceres parts de l’any tancat.

També amb un ampli suport es va poder aprovar la proposta d’ERC-MES per la promoció de la música en viu i els espectacles a tots els barris de la ciutat. Una iniciativa per definir espais a cada districte on la creació terrassenca pugui donar-se a conèixer alhora que aporta vida als barris.

Finalment, ERC-Mes va tornar a portar a Ple la proposta per una policia educadora i de proximitat. En aquest cas, el grup municipal va partir d’un informe desenvolupat per la Síndica municipal de greuges de la ciutat respecte a les sancions a menors per proposar que davant una infracció es faci un primer advertiment als pares i mares. En cas de sanció ferma, la proposta d’ERC-MES es basa a donar opció a fer treballs per la comunitat en substitució a la multa, una opció molt més instructiva (tenint en compte que la multa sovint l’acaben pagant els progenitors).

 

  • Proposta per habilitar el recinte firal com espai polivalent per entitats. APROVADA
  • Proposta per promocionar la música en viu i els espectacles de carrer a tota la ciutat APROVADA
  • Proposta per una policia educadora i de proximitat APROVADA
  • Esmenes per facilitar la carrera investigadora de les dones en les beques universitàries municipals.  APROVADA

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *