Pressupostos i ordenances 2019: Col·lapse

El grup municipal d’ERC-MES denuncia el col·lapse en els comptes públics municipals, recorda que més del 50 per cent del pressupost serà gestionat per un govern diferent de l’actual i demana al PSC un compromís en ferm per col·laborar en la revisió de la política fiscal de Terrassa per fer-la més justa.

«Anem de cara, no entrarem en cap subhasta al voltant de les ordenances i els pressupostos. La realitat ens indica un augment de les desigualtats dins la ciutat i es necessita un compromís de canvi de model per fer front a les noves necessitats de la ciutadania».

Isaac Albert: «Anem de cara, no entrarem en cap subhasta al voltant de les ordenances i els pressupostos. La realitat ens indica un augment de les desigualtats dins la ciutat i es necessita un compromís de canvi de model per fer front a les noves necessitats de la ciutadania».

«Terrassa viu al límit del col·lapse econòmic, amb un pressupost captiu on el marge per fer polítiques per abordar la realitat social és molt limitat». Així de clar i contundent s’ha mostrat el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, en relació als comptes municipals de Terrassa per a l’any vinent. De fet, Albert ha estat molt específic a l’hora de valorar la situació de l’Ajuntament en aquests moments: s’han incrementat els ingressos fins a nivells similars abans de la crisi econòmica, però la realitat que s’aborda és molt diferent: «El creixement no el veiem en els ingressos sinó en el creixement de les desigualtats i les necessitats socials dins la nostra ciutat. La garantia dels drets socials que volem mantenir i ampliar requereix recursos, noves polítiques i una revisió en profunditat de les polítiques fiscals perquè siguin més justes».

Des d’ERC-Mes s’ha criticat que durant molts anys s’hagi abordat les ordenances fiscals de forma electoralista, sense explicar que la ciutat no té els recursos que necessita: «S’ha optat per mantenir una pressió fiscal baixa per evitar evidenciar les mancances del govern socialista a l’hora de governar».

Segons ha explicat, Isaac Albert, és sobre aquesta anàlisi que el grup municipal d’ERC-MES es nega enguany a entrar en un mercadeig sobre els comptes municipals: «Volem una fiscalitat més justa, un nou model de redistribució dels recursos per abordar les necessitats de la ciutat i sobre un projecte definit, més sabent que més del 50 per cent d’aquests pressupost serà gestionat per un govern diferent de l’actual».

Des de la formació republicana es recorda que des del seu grup municipal s’ha anat aportant canvis per una fiscalitat progressiva durant tota aquesta legislatura per propiciar el canvi de model a l’hora que no s’entorpia els comptes municipals: «Ara demanem un compromís del PSC a futur, perquè s’impliqui des d’avui en la revisió de la política fiscal d’aquesta ciutat i no posi traves a aquesta tasca al govern que sorgeixi de les eleccions municipals de 2019».

Des d’ERC-MES s’ha evitat especificar el sentit del vot a pressupostos i ordenances a l’espera de veure com avancen les negociacions en les pròximes setmanes, però s’ha advertit tant al govern com a la resta de grups que no s’acceptarà cap acord que no avantposi les necessitats reals de la ciutat: «Siguem clars, menys comissions estratègiques, menys mercadeig i anem de cara a abordar els canvis per donar resposta a la realitat social que Terrassa necessita».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *