Ple d’octubre: De cara al comerç, l’educació i el transport

El grup municipal d’ERC-MES proposa crear un registre de locals comercials i un índex de referència per dinamitzar l’activitat comercial a la ciutat. El grup també manté l’aposta per l’educació a Terrassa i per fer un front comú en la petició de la Zona 2 en transport públic a Terrassa.

Isaac Albert: "Si el comerç a Terrassa està ben valorat però cada vegada veim més locals buits, tenim un problema. Ens calen mecanismes per promocionar una activitat comercial que dona vida a la ciutat"

Isaac Albert: “Si el comerç a Terrassa està ben valorat però cada vegada veim més locals buits, tenim un problema. Ens calen mecanismes per promocionar una activitat comercial que dona vida a la ciutat”

L’últim gran estudi sobre el comerç a la nostra ciutat, publicat a setembre de 2017 amb més de 1.200 enquestes, apuntava a que els terrassencs i terrassenques valoren positivament l’oferta comercial a la ciutat. Concretament, amb un 7,5 de mitjana i, a més, només un 20 per cent afirmava anar a comprar mobles o roba fora de la ciutat. No obstant això, als carrers de Terrassa, la presència de locals comercials buits es fa cada dia més patent, els hàbits de consum canvien (la meitat de la ciutadania afirma ja fer compres per internet) i no tenim un projecte definit de ciutat respecte a la reactivació comercial.

Per aquest motiu, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha optat per presentar una proposta al ple d’octubre per la dinamització comercial a Terrassa i evitar la degradació d’un teixit d’activitat que dóna vida econòmica i social als barris.

La formació planteja la necessitat que l’ajuntament controli a través d’un registre els locals comercials disponibles, la seva ubicació i l’activitat comercial que hi ha a l’entorn com una eina a oferir a l’emprenedoria que vulgui apostar per la nostra ciutat per obrir un comerç. De fet, des d’ERC-MES es vol anar més enllà i atreure activitat a partir d’assegurar unes condicions justes pels emprenedors. En aquest sentit, el portaveu dels republicans, Isaac Albert, explica la proposta de crear un índex de referència del preu del lloguer dels locals comercials: “Tenim dades de mercat, però també d’entorn que creuades poden indicar si el lloguer que es demana per un local és una bona inversió o no per un emprenedor i animar-lo a obrir persiana a Terrassa”. L’índex, a més, com s’ha plantejat ja en l’habitatge, pot emprar-se per oferir bonificacions fiscals a aquells llogaters que facilitin preus que permetin l’activitat comercial.

Unes propostes que, des d’ERC-MES, es creu que per ser efectives en la dinamització del comerç han d’anar acompanyades de la reactivació d’un espai de debat de ciutat on trobar solucions compartides.

En un altre àmbit, des d’ERC-MES s’ha optat per incidir una vegada més en l’educació com a àrea d’actuació prioritària a la ciutat. I ho farà a través de la proposta per dotar dels recursos necessaris l’alumnat amb necessitats educatives especials. Així se sumen a la iniciativa del PSC per demanar els recursos suficients per garantir que l’alumnat amb necessitats educatives especials rep una educació de qualitat. Segons Isaac Albert: “L’educació és una prioritat pel futur de la ciutat, més l’escola inclusiva. Ara que hi ha un Departament d’educació amb un nou tarannà, cal fer escoltar les reivindicacions compartides d’aquesta ciutat”.

Finalment, des del grup municipal d’ERC-MES s’ha proposat al govern municipal ampliar l’acord per reclamar novament que Terrassa sigui inclosa a la zona tarifària 2 del transport metropolità. Des dels republicans es planteja que aquesta és una reivindicació que va més enllà de l’Ajuntament, pel qual ha proposat una reunió extraordinària de la Taula de Mobilitat per abordar el tema i aconseguir un document consensuat de ciutat amb entitats, sindicats, ciutadania… per reclamar amb força els canvis cap a una tarifació justa.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *