ERC-MES aposta perquè Terrassa decideixi quin paper vol jugar al Territori

El grup municipal d’ERC-MES proposa que la ciutat obri un debat transversal sobre quin paper ha de jugar la ciutat en l’organització territorial i planteja, fins i tot, un ple extraordinari per marcar estratègia i fer Terrassa protagonista

Isaac Albert: "Aquest és un debat clau de futur de les ciutats, del territori i del país. I no podem deixar en mans del govern de torn de la ciutat, ni d'interessos de lideratge personals, polítics... legítims però parcials, el futur del territori"

Isaac Albert: “Aquest és un debat clau de futur de les ciutats, del territori i del país. I no podem deixar en mans del govern de torn de la ciutat, ni d’interessos de lideratge personals, polítics… legítims però parcials, el futur del territori”

Davant el debat territorial i el paper que ha de jugar Terrassa en la seva relació amb el territori cal una estratègia compartida. Sota aquesta premissa, el portaveu del grup municipal d’ERC-MES, ha realitzat aquest dilluns una roda de premsa per explicar la proposta que el grup portarà aquest debat al Ple de novembre de l’Ajuntament per obrir el camí a una estratègia compartida de ciutat.

Per Isaac Albert resulta sorprenent que davant el debat territorial plantejat per sectors empresarials o el mateix ajuntament de Sabadell per unir els dos vallesos, l’alcalde de Terrassa opti per descartar la idea o plantejar opcions per aproximar la ciutat a la gran unió de l’Àrea metropolitana quan el debat no s’ha tingut dins la ciutat. Pel portaveu d’ERC-MES “Si tenim un govern a la ciutat en minoria, el que cal és obrir un debat polític i social, obrir espais per compartir informació sobre les opcions de futur i, si cal, celebrar un Ple extraordinari al respecte“.

Així ho planteja ERC-MES en la proposta que es debatrà en el plenari d’aquest mes de novembre, sempre plantejant evidentment que el grup té una visió pròpia d’aquest debat. Isaac Albert és clar en l’afirmar que “el país no es pot governar amb una futura Vegueria o amb una Àrea Metropolitana de Barcelona de més de 5,5 milions d’habitants. Calen pactes i coordinació territorial amb Barcelona, però des d’una posició d’igualtat”.

Des dels republicans es planteja també la possibilitat d’obrir la visió d’unió dels vallesos que s’ha posat sobre la taula “Necessitem definir clarament aquesta subregió i definir els seus objectius i com organitzar-nos“. Pel líder republicà això implica superar també el debat territorial sota el prisma exclusiu de les infraestructures i començar a plantejar com la col·laboració entre municipis també és necessària per respondre als canvis produïts per la conjuntura econòmica i els moviments poblacionals a la resposta municipal davant la vulnerabilitat i l’exclusió social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *