Parlen les entitats: Per una cultura sense traves

Les entitats reivindiquen una relació més transparent i sense traves amb l’Ajuntament. Principals conclusions de la tertúlia organitzada per ERC-MES per escoltar les opinions de l’associacionisme cultural terrassenc respecte el paper de les entitats en la cultura terrassenca.

Isaac Albert: "Terrassa ha de valorar la seva xarxa d'entitats i el govern ha de dotar aquesta xarxa de totes les eines necessàries perquè creixi, s’estengui i sigui encara més forta."

Isaac Albert: “Terrassa ha de valorar la seva xarxa d’entitats i el govern ha de dotar aquesta xarxa de totes les eines necessàries perquè creixi, s’estengui i sigui encara més forta.”

Aquest dimecres al vespre una quarantena de persones, la majoria representants d’entitats de la cultura terrassenca, van participar en la trobada organitzada a la Bauhouse per ERC-MES Terrassa per escoltar l’opinió de les persones que integren aquestes associacions respecte a la seva relació amb l’administració i els camins per millorar la cultura a la ciutat.

El portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, definia l’objectiu de la trobada afirmant que “Terrassa és una ciutat viva. I ho és gràcies a la seva gent, a les seves entitats, a qui crea, idea i genera“. I, de fet, la trobada ho va demostrar. Punt de visita força crític de les entitats protagonistes amb l’actual govern municipal però també proactiu que, en un diàleg obert moderat pel regidor Pep Forn, van anar desgranant idees i possibilitats per facilitar-los el seu paper com a dinamitzadores de la cultura a la ciutat.

Entre les idees recurrents l’opacitat en les decisions de l’Ajuntament, la dificultat recurrent a l’hora d’organitzar les seves activitats, la competència amb activitats del mateix ajuntament o la impossibilitat de visibilitzar el que fan les entitats de la ciutat en una agenda cultural conjunta.

Les subvencions, tema recurrent: “Com pot ser que celebrem el 25è aniversari i ens donin exactament els mateixos diners que l’any anterior?” o “Perquè omplir paperassa per 200€ de subvenció quan ofereixes activitats amb un retorn enorme?”, reblaven les entitats que, també, feien patent no tenir una justificació clara sobre les ajudes atorgades.

El pressupost per cultura, clarament insuficient segons els participants a l’acte, però no va centrar les reivindicacions. La dificultat administrativa a l’hora d’organitzar esdeveniments es feia patent i les exigències de l’administració a voltes insuperables. Al final de l’acte, una idea compartida respecte la necessitat d’un servei municipal més de caire tècnic i que concentri l’atenció a les entitats per facilitar que la iniciativa de les entitats a l’hora de dinamitzar l’activitat cultural a la ciutat i se’ls pugui assessorar i ajudar perquè tota iniciativa en aquest àmbit beneficiosa pels terrassencs i terrassenques no caigui en punt mort. Segons Isaac Albert: “La ciutat ha de ser conscient de la seva xarxa d’entitats i el govern ha de dotar aquesta xarxa de totes les eines necessàries perquè creixi, perquè s’estengui, perquè sigui encara més forta.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *