Ple de gener: Finestra única per a la cultura, Sostenibilitat i reconeixements

El grup municipal d’ERC-MES planteja al Ple de gener la necessitat d’una Finestra única per facilitar l’activitat cultural a Terrassa, eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús a la ciutat i reconeixements necessaris, passats i presents.

Per demanda de les mateixes entitats, ERC-MES proposa centralitzar en un servei d’atenció directa l’ajuda, assessorament i suport al món associatiu cultural

Per demanda de les mateixes entitats, ERC-MES proposa centralitzar en un servei d’atenció directa l’ajuda, assessorament i suport al món associatiu cultural

Un Ple més, el grup municipal d’ERC-MES planteja propostes concretes i ambicioses de cara al present i futur de Terrassa. En aquest cas, en àmbits com l’associacionisme, la cultura i la sostenibilitat. Tot i això, aquest plenari també serà la darrera sessió ordinària de l’Ajuntament abans que s’inic el judici contra els presos i presses polítics. Des d’ERC-MES no s’ha volgut desaprofitar la darrera ocasió per intentar conjurar una majoria dins la junta de portaveus per aconseguir un suport clar des del consistori a persones empresonades injustament i sotmeses a un judici polític. Una iniciativa que, podria ser aprovada amb el suport de Pdecat, CUP i Comuns per situar una pancarta mentre duri el judici a tota la llargada del balcó de l’Ajuntament expressant aquest suport.

Aquest, però, no serà l’únic reconeixement que se cercarà aprovar al Ple. En l’àmbit de gestos simbòlics però importants, ERC-MES proposa l’homenatge terrassenc a Natividad Yarza, la primera alcaldessa democràticament escollida a Catalunya. Aquest mes de gener s’ha complert el 85è aniversari de la seva elecció com alcaldessa de Bellprat (a l’Anoia) i es proposa dedicar-li un carrer en homenatge al seu compromís amb els drets de les dones, els valors democràtics i la legalitat republicana.

Quant a propostes més d’àmbit pràctic per millorar la construcció de la ciutat present i futura, ERC-Mes ha enfocat cap al món associatiu i, concretament, la cultura. Arran del retorn fet per les mateixes entitats respecte a les dificultats per desenvolupar la seva activitat, els republicans proposen centralitzar en un servei d’atenció directa l’ajuda, assessorament i suport al món associatiu cultural. Una idea, de fet, plantejada inicialment per les entitats culturals com a motor d’aquest àmbit dins Terrassa, però que es podria plantejar ampliar per la seva utilitat a les gairebé 1200 associacions inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes.

També en certa mesura vinculada a la participació ciutadana, ERC-Mes proposa la prohibició de les bosses de plàstic d’un sol ús a Terrassa. De fet, la decisió no seria nova perquè l’Ajuntament ja ho havia aprovat fa 3 anys a instàncies de la CUP. Una aprovació que el govern va limitar a la legislació supramunicipal i una sèrie de bones intencions. Aquí, Esquerra el que fa és anar un pas més enllà i demostrar que aquest objectiu es pot acomplir a través d’una necessària modificació de les ordenances municipals. Com? Plantejant primer la prohibició d’aquestes bosses als espais de titularitat municipal destinats a l’ús comercial (Mercat de la Independència, Mercat de Sant Pere, mercadals, fires comercials al carrer…), on només es permetria el seu ús per productes com carn, peix o productes peribles. Una passa que s’hauria de seguir, sota el diàleg i el consens amb la Taula de comerç i amb les entitats presents a la Taula de residus, per avançar de forma ambiciosa però acordada cap a una ciutat més sostenible. Un objectiu d’implicació ciutadana en una decisió de futur que, avui, també implicaria una pressa en consideració més seriosa per part del govern dels organismes de participació ja creats.

PROPOSTES:

  • Proposta de resolució per facilitar l’activitat cultural

  • Acord de junta de portaveus per penjar una pancarta al balcó de l’ajuntament de terrassa denunciant la injustícia amb les preses i els presos polítics.

  • Proposta de resolució per eliminar l’ús de bosses de plàstic a Terrassa

  • Acord de junta de portaveus per homenatjar Natividad Yarza Planas, primera alcaldessa democràticament escollida a Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *