El treball comunitari una eina bàsica de cohesió als barris

El Conseller de treball, afers socials i famílies, Chakir El Homrani, ha visitat aquest divendres la ciutat per conèixer de primera mà diversos projectes socials i parlar directament amb les associacions de veïns sobre les necessitats residencials a la nostra ciutat.

Isaac Albert “Si des del Departament s’ha pogut arribar a acords amb l’Hospitalet, Ripollet o Sabadell, per trobar una solució conjunta entre administracions i veïns per noves residències públiques, a Terrassa també ho hem de poder fer

Chakir El Homrani ha volgut fer una aproximació tranquil·la i lluny del focus de les càmeres a la feina que s’està desenvolupant a la nostra ciutat des dels barris en projectes socials. Acompanyat pel portaveu del grup municipal d’ERC-MES, Isaac Albert, ha visitat El Viver, el projecte d’atenció integral al col·lectiu immigrant al barri de la Maurina. Un espai on han compartit conversa i berenar amb les treballadores i educadors implicats en el projecte.

Aprofitant la visita a La Maurina, el conseller El Homrani també s’ha acostat fins a l’Associació de joves i esplai Preju Sarau on noies i nois desenvolupen tasques de monitors en un bon exemple d’integració i treball compartit en el temps d’oci.

En una segona fase de la visita, Chakir El Homrani i Isaac Albert s’han desplaçat fins al Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord, espai escollit per mantenir una reunió amb l’Associació de veïns del barri, així com altres representants de la Comissió per les Residències Públiques de la FAVT. Una trobada on les entitats li han pogut transmetre la llarga lluita que porten desenvolupant des de fa temps per cobrir les mancances en places públiques residencials per a la gent gran a la nostra ciutat.

El Conseller El Homrani, en aquest sentit, ha avançat a les veïnes i veïns que es tirarà endavant amb la remodelació d’una planta sencera de Mossèn Homs i la seva posada en funcionament.  Una recuperació d’un espai que malgrat estar pressupostada ja l’any passat, no es va poder executar per culpa de l’aplicació del 155.

Respecte al tema enquistat de la Residència de Sant Pere Nord, una infraestructura compromesa i pendent des de l’any 2006, Chakir El Homrani ha estat clar “Els recursos no ens permeten assegurar un compromís en la seva construcció, però sens dubte hi ha camins i recursos perquè la Generalitat assumeixi que aquesta sigui una realitat i pugui funcionar”. En aquest sentit, el conseller i el portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, han estat intercanviant opinions sobre la possibilitat que Terrassa assumeixi la construcció d’una residència municipal sota el compromís del Departament d’assegurar els recursos per fer-la funcionar.

En aquest sentit, des de la Conselleria s’ha destacat els acords assolits amb altres municipis com Ripollet, l’Hospitalet, Granollers, Sabadell, etc., on l’entesa ente administracions permetrà mantenir el model públic de residències. Un camí de treball, no l’únic, per encarar l’envelliment de la població i les noves necessitats (atenció domiciliària, pisos tutelats…). Una feina on des del Departament es vol continuar amb la línia d’esforços per incrementar la cobertura d’atenció a la gent (de les 25.000 persones en llista d’espera quan va arribar la Consellera Dolors Bassa, s’ha aconseguit reduir a les 17.000 actuals).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *