Auditoria pressupostària per acabar (començar) el mandat

El grup municipal d’ERC-MES porta al ple de març la necessitat d’acabar el mandat amb els comptes municipals clars per començar l’activitat municipal del nou consistori. L’Auditoria pressupostària s’entén com la base indispensable per canviar les polítiques municipals de cara al nou mandat i impulsar una nova forma de governança.

Isaac Albert: “El present i futur ens porta a superar el marc tancat de qui té o no les competències i governar la ciutat d’acord amb les necessitats ciutadanes. Saber quins recursos obtenim i com els gestionem ens pot portar a impulsar projectes fins ara impensables”

A dos mesos escassos per acabar el mandat, el grup municipal d’ERC-MES porta al plenari de l’Ajuntament de Terrassa deures de final de curs. El grup municipal reclama una auditoria pressupostària “en tot el seu detall, partida per partida que ens permeti visualitzar el que ja està compromès i el que és revisable com a material de fonamentació i base per iniciar l’activitat política al pròxim mandat”.

Una petició que, pel portaveu municipal d’ERC-MES i candidat a l’alcaldia, Isaac Albert, hauria de ser gairebé una obligació: “La continuïtat de quaranta anys pot portar a equívocs al govern municipal respecte a les responsabilitats d’un govern sortint, com facilitar la feina de qui t’ha de seguir“. En aquest sentit, des d’Esquerra Republicana fa temps que es reivindica que la manca de projecte de ciutat del govern socialista ha portat a una política fiscal i pressupostària continuïsta on cal una profunda revisió i, per poder-ho fer, calen els comptes clars.

Recuperant el missatge que ja va donar en el seu moment, Isaac Albert adverteix que malgrat tenir uns pressupostos públics similars als d’abans de la crisi “estem davant un potencial col·lapse polític i social, doncs la despesa i les necessitats també han augmentat, mentre que les polítiques públiques locals a Terrassa no han evolucionat”.

Amb l’Auditoria pressupostària ERC-MES espera poder tenir les eines per poder començar a treballar immediatament en el futur mandat en aquest projecte per un nou model de gestió econòmica de les polítiques públiques municipals. Així mateix, també proposa al Ple acompanyar aquesta auditoria de mesures de transparència i participació en la ciutadania per poder assegurar que a futur els pressupostos de l’Ajuntament de Terrassa es fan de forma realment participada.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PER LA REALITZACIÓ D’UNA AUDITORIA PRESSUPOSTÀRIA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *