Experiència, diversitat i renovació, la llista d’ERC-MES per impulsar Terrassa

La candidatura d’Esquerra Republicana – Moviment d’esquerres presenta una llista electoral basada en l’expertesa i enfocada a governar la ciutat. Teresa Ciurana serà la número 2 d’una candidatura cremallera on destaquen incorporacions com l’exregidora, Maria Costa, o el president de l’associació Inmirantes Sin Fronteras, River Farfan.

Isaac Albert: “Presentem una candidatura que té la ferma voluntat de guanyar i de governar la ciutat. Amb tota la modèstia, però amb tota la fermesa, ens presentem per liderar una alternativa de govern a la ciutat de Terrassa”.

Al costat del monument de la dona treballadora, com a primera declaració d’intencions, el candidat a l’alcaldia de Terrassa per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres ha presentat les 36 persones que l’acompanyaran a la llista de les pròximes eleccions municipals. Una llista marcada per la forta presència femenina a les primeres posicions i amb canvis notables que marquen les intencions dels republicans d’impulsar el canvi a Terrassa incidint en temes claus i fent-ho de la mà d’experts.

Després d’aprovar el dimarts dia 2 en assemblea la llista electoral, Isaac Albert, assegura que “És un compromís públic, amb noms i cognoms, amb la ciutat, amb la seva gent i el país (…) Aquesta ciutat ha de construir una majoria alternativa i nosaltres creiem que podem i ens toca liderar-la”. L’objectiu d’acabar amb el tap socialista que no deixa avançar la ciutat, i fer-ho amb “Una aposta pel talent, per l’expertesa. Venim a fer política, o sigui a proposar projectes, polítiques i camins per construir la ciutat; venim a escoltar propostes, demandes i necessitats ciutadanes; venim ha decidir conjuntament el que és millor per la ciutat“.

Així, després de quatre anys treballant per situar l’educació al centre de les polítiques públiques a la ciutat amb més segregació escolar de Catalunya, Teresa Ciurana ocuparà el segon lloc a la llista electoral. Amb 40 anys d’expertesa com a mestra i membre dels moviments de renovació pedagògica, lligada al sindicalisme i als moviments feministes, se situa ara en primera línia política. Per Ciurana “L’ajuntament ha de tenir la iniciativa pel que fa a l’educació, tenir clara la política que volem fer i establir prioritats. L’educació és el motor del canvi social a Terrassa.”

La cultura, l’esport, l’urbanisme i el territori es colen també en els primers llocs de la llista, amb Pep Forn (número 3) i Carles Caballero (número 5) que se situen en llocs de sortida per portar la seva expertesa com a regidors durant aquests darrers quatre anys. Enmig, al número 4, la candidata de Jovent Republicà, Ona Martínez, amb un discurs atrevit per treballar per una ciutat “on hem d’estudiar, emancipar-nos i treballar; on ens hem de divertir i entretenir; la ciutat on construirem i farem la nostra vida”.

Al número 6 de la candidatura, l’enginyera i doctora en Tecnologies de la informació, Xènia Albà, a qui Isaac Albert ha definit com “la persona clau per valoritzar el potencial universitari de Terrassa i abordar els reptes de la Terrassa futura amb La universitat, la innovació, la promoció de la ciutat, motor de canvi i marca de la ciutat”.

En el número 7, la presència del coordinador de Moviment d’Esquerres, Josep Serra, marca la bona salut del projecte transversal d’ERC-MES (recordem que Carme Labòria tancarà la llista a tall de reconeixement) i situa l’expertesa empresarial necessària a la llista per abordar reptes futurs en la gestió municipal.

Una expertesa per abordar la ciutat que esdevé inqüestionable en el número 8 de la llista, amb Maria Costa, exregidora i presidenta de Comerç Terrassa Centre. La seva incorporació a la llista no deixa indiferent però la responsabilitat per parlar del futur del comerç obliga “El comerç vertebra la ciutat, dóna vida i és el primer motor en donar feina directa i indirecta i no el podem deixar de banda”.

La Montserrat Font, candidat terrassenca d’Esquerra Republicana a les eleccions espanyoles, també aportarà la seva experiència com a cap del servei de gestió d’emergències de la Generalitat a redefinir la seguretat a la ciutat.

Per la seva part, River Farfan, president de l’associació Inmigrantes Sin Fronteras serà la veu de la diversitat, disposat a portar a la política la tasca feta des de l’activisme per la inclusió per la nova ciutadania “Terrassa necesita políticas para facilitar el arraigo de las personas que vienen de fuera y que, como o, acaban amando y trabajando por esta ciudad y este País que sienten suyos también.”

Els deu primers noms d’una llista amb representants de tots els districtes de la ciutat, amb candidats que van des de la lluita activa per unes pensions dignes a activistes universitaris, on es fa escoltar la veu de l’Assemblea de dones d’Esquerra Terrassa, així com la Comissió LGTBI, on l’experiència professional es lliga amb joventut implicada i preparada disposada a impulsar el canvi que Terrassa necessita.

Per Isaac Albert “Els aquí reunits ens comprometem, ens conjurem a fer el canvi a la ciutat que torni a impulsar Terrassa… I fem una crida a totes els terrassenques i terrassencs: Impulsem Terrassa! Davant dels de sempre que no volen que res canviï, no ens conformem. Treballem per un present i un futur dignes”.



INTERVENCIÓ ISAAC ALBERT PRESENTACIÓ LLISTA ELECTORAL

LLISTA ELECTORAL



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *