Transport públic a l’abast a tothom

Esquerra Republicana aposta per una millora en el transport públic dins i fora de la ciutat i anuncia mesures per fer-lo accessible a la ciutadania a través de mesures claus com beques de mobilitat per estudiants, el títol T-Social per raó de renda o un nou transport d’alta capacitat entre la ciutat i l’Hospital de Terrassa.


Isaac Albert: “Necessitem un transport amb visió de ciutat i d’entorn. La mobilitat és un dret i demana mesures en el transport per millorar la qualitat de vida de les persones, reduïr la contaminació i millorar l’accessibilitat”

Aquesta setmana Esquerra Republicana de Terrassa s’ha acostat a les estacions de Terrassa per fer arribar les seves propostes per millorar la mobilitat a la ciutadania. Aquest dimarts, davant l’estació del nord, el candidat a l’alcaldia de Terrassa, Isaac Albert, acompanyat deL senador d’ERC, Bernat Picornell i la candidata terrassenca de la formació a les eleccions espanyoles, Montserrat Font, han explicat un plantejament de mesures concretes per situar el transport a l’abast de tothom.

Repensar activament el transport municipal és un altre gran objectiu. Per Isaac Albert “el govern de la ciutat ha estat incapaç de solucionar l’adjudicació del servei i al final de mandat ha obert el concurs tard i malament”. En aquest sentit, des d’Esquerra es planteja tornar a posar sobre la taula la gestió directa del servei i plantejar altres mesures claus pel transport a la ciutat. La primera, desenvolupar un transport públic d’alta capacitat entre la ciutat i l’Hospital de Terrassa.

Per l’alcaldable d’Esquerra Republicana la mobilitat s’ha d’abordar com un dret de “tothom per moure’s i accedir als serveis del territori“. I això passa per Isaac Albert per l’aposta per un transport públic sostenible i pensat per tothom amb mesures claus com el títol de la T-Social per raó de renda (una reconversió de la T-blanca actual aprovada fa 3 anys al ple municipal a proposta dels republicans i no desenvolupada pel Partit socialista).

Per Albert l’Ajuntament no pot ser només crític respecte el greuge continuat del model tarifari del transport públic a la ciutat encara a zona 3, pel qual avança que a part de ser més actius amb la reivindicació “es crearà un sistema de beques de mobilitat per tots aquells joves de la ciutat que es veuen discriminats per viure a Terrassa i estudiar fora”.

Des dels Republicans també s’ha parlat del transport interurbà “coordinant esforços entre municipis de l’entorn per redissenyar una xarxa interurbana de línies ràpida i atractiva”.

Una suma d’esforços que també passa per les reivindicacions indispensables en la millora del transport de rodalies. Un àmbit on la candidata al congrés espanyol, Montserrat Font, ha revelat que el 93 per cent de vegades que s’activa el pla Ferrocat per problemes al transport de passatgers per ferrocarril a Catalunya és per incidències a rodalies. “LR4 és la segona línia de rodalies amb més accidents o manca de servei”.

El problema: La manca d’inversió que ha degradat el servei, ha traspassat usuaris cap a ferrocarrils saturant-los o directament els ha perdut (mentre FGC ha augmentat més d’un 50% de passatgers els darrers anys a Terrassa, rodalies és l’únic que ha disminuït el nombre d’usuaris.

Per Esquerra cal una actuació urgent i immediat que vagi més enllà de promeses en pressupostos que després no s’executen. Segons Montserrat Font es “fa més evident que Terrassa i Catalunya no tindrà un transport públic de qualitat si no som República. Però mentre hi treballem demanem que l’estat espanyol pari de mentir, que el Partit Socialista pari de fer campanyes buides i treballi per la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes.”

En aquesta línia el Senador republicà, Bernat Picornell, ha recordat que han portat en nombroses ocasions iniciatives d’Esquerra Republicana de Terrassa per incidir en aquest tema, la construcció de l’estació de Can Boada per connectar la part est de la ciutat amb tren o el quart cinturó ferroviari i que el govern espanyol mai ha respost. “Cal una veu forta al territori, a Terrassa, per exigir i fer evident les mancances dels serveis bàsics que la ciutadania necessita i el govern espanyol es nega a desenvolupar”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *