Campanya – Exercici de transparència


La candidatura d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres fa un exercici de transparència i fa pública la despesa prevista per campanya electoral, 7.000 euros inferior pel límit legal establert.

Isaac Albert: “Si creus en la transparència, la defenses i tens voluntat de governar la ciutat, tens l’obligació de mostrar els comptes clars destinats a una campanya clau per decidir el futur de Terrassa”


Del 3 d’abril al 26 de maig la candidatura d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres a Terrassa té previst gastar per la campanya municipal 24.391 euros. Un pressupost que encara s’està executant i del qual es preveu que pugui ser menor la despesa. Tot i això, la candidatura ha volgut fer públic els comptes ara com un exercici necessari de transparència davant de la ciutadania. Tal i com explica el seu candidat a l’alcaldia d’ERC-MES, Isaac Albert “Si pretens governar la ciutat, has de fer un exercici previ de transparència amb els terrassencs i terrassenques, dir que gastes per transmetre el teu missatge a la ciutat i d’on provenen els teus recursos

En aquest sentit, la candidatura ha obtingut tots els recursos destinats en campanya i precampanya dels ingressos propis de la secció local d’ERC Terrassa i d’ERC Comarcal i nacional, sense haver de recórrer a préstecs bancaris ni ajudes externes (recorden que és un partit lliure de deutes amb els bancs).

Aquest exercici, alhora, respon a ser coherent amb el compromís de fer de l’Ajuntament de Terrassa una administració oberta i transparent. Uns principis que el grup municipal d’ERC-MES ja ha estat aplicant, fent públics els seus aspectes organitzatius i de funcionament (a www.laccio.cat/transparencia).

Segons els límits legals, la candidatura no es pot gastar més de 0,11 euros pel número d’electors. Això suposa 32,780 euros, dels quals ERC Terrassa n’ha pressupostat 24.391. Aquests diners s’han dividit en 5.700 euros per publicitat exterior, 6556 per publicitat a mitjans, 1.505 euros per materials de campanya, 3.603 euros per professionals externs, 6.000 euros per producció d’actes i 1.000 per altres despeses. Xifres de màxims que ERC Terrassa treballa com a límit, però a les quals s’intentarà no arribar.

Anteriorment a període electoral, Esquerra també explica que en el que es pot considerar pre-campanya (de novembre de 2018 a març de 2019), es van destinar 17.363 euros.

DETALL DE LES DESPESES CAMPANYA MUNICIPALS 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *