Inclusió: Una ciutat amb resposta a les necessitats de la ciutadania

Esquerra Republicana es compromet a transformar les polítiques d’inclusió, dotar d’espai propi els serveis socials al municipi i impulsar aquells equipaments necessaris per a la ciutadania com residències públiques municipals.


Isaac Albert: “Acabem amb els debats de competències i fem-nos competents amb les necessitats de la nostra ciutadania. Acollim als nouvinguts, detectem allà on hi ha risc d’exclusió i impulsem aquells equipaments i serveis que ens són necessaris”

Hem passat del concepte de pobresa al concepte d’exclusió. I això és un canvi important que ha de fonamentar les polítiques d’inclusió dins de la nostra ciutat per no deixar ningú enrere”. El candidat d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres parteix d’aquesta reflexió per explicar els compromisos de la formació de cara al nou mandat en l’àmbit de les necessitats socials de la ciutadania. Un plantejament treballat pels republicans des de la voluntat de deixar enrere la política reactiva, a avançar-se als problemes i actuar de forma més àgil i decidida davant una realitat que apunta a un 40 per cent de població en risc d’exclusió a Terrassa.

El primer canvi important per Isaac Albert “És canviar la forma de relacionar-nos amb el tercer sector. Hem de començar a treballar a partir del contracte programa, superar la subvenció puntual per acordar amb entitats projecte, recursos i problemes a abordar a 4 anys, garantint una resposta més ràpida a la ciutadania”.

Pel que fa als mateixos serveis municipals, Esquerra Republicana proposa millorar-ne el funcionament dotant-los d’espai propi i acabar amb el seu desplegament al territori “Un canvi que permetrà alliberar espai als centres cívics com espai d’activitats, mentre l’atenció a les persones comptarà d’un espai propi més potent”.

Quan a equipaments, però, l’alcaldable d’ERC-MES va més enllà i referma el seu compromís per la construcció de la residència per a gent gran i la residència i centre de dia i respir per a persones amb discapacitat intel·lectual. Dos projectes estancats pel debat competencial i que Esquerra vol desencallar perquè siguin una realitat. Segons Isaac Albert “Quan les necessitats de la ciutat són reals, presents, no podem mantenir el debat sobre qui ho hauria de fer. Es va signar compromisos amb la Generalitat fa més de 10 anys, governs de tots colors ho han esquivat. Bé, fem-ho! Impulsem la construcció nosaltres i garantim l’acord amb la Generalitat perquè assumeixi el seu funcionament”.

Finalment, per l’abordatge de la inclusió, la candidatura proposa actuar-hi des del primer instant. Una voluntat que, com ha explicat el número 10 de la candidatura, River Farfán “Passa per la creació d’una finestra única des d’on assessorar i guiar la gent perquè arreli a la ciutat”. Farfán, també ha destacat la necessitat d’assessorar en tots els camps a les persones nouvingudes perquè puguin arrelar a la ciutat. Així mateix, Esquerra es compromet a l’empadronament de totes les persones que arribin a la ciutat “per garantir drets, tenir un retrar real de qui arriba aTerrassa i demostrar que som una ciutat d’acollida i integradora”

Troba les propostes al nostre programa electoral aquí.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *