Promoció esportiva arreu i en igualtat

Esquerra Republicana de Terrassa es compromet a impulsar la pràctica esportiva a tota la ciutat, tractant les entitats en peu d’igualtat, amb nous equipaments i amb polítiques específiques per l’esport femení i l’accés de tota la infància a l’esport base, independentment dels recursos.


Isaac Albert:”Hem d’acabar amb la relació de superioritat de l’Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l’activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu

Esquerra Republicana de Terrassa – Moviment d’Esquerres han encarat la recta final de campanya visitant les instal·lacions esportives municipals de Can Jofresa, espai escollit per exposar les seves propostes per impulsar noves polítiques esportives que facin arribar l’esport arreu de la ciutat. “Aquí ens trobem en un dels molts espais que demostren tot el que pot donar de sí l’esport d’aquesta ciutat. Equipaments a cuidar i desenvolupar, però que s’han de complementar amb nous projectes per fer arribar l’esport arreu de la ciutat” ha explicat l’alcaldable, Isaac Albert. Equipaments que passen pels republicans per desenvolupar la proposta aprovada a instàncies d’ERC-MES fa 2 anys al ple per adaptar el Recinte Firal com espai poliesportiu d’ús per entitats i clubs, així com pel compromís d’aconseguir que les escoles de nova construcció a la ciutat comptin amb un pavelló esportiu d’ús del centre escolar però també de tota la ciutadania.

Equipaments per fer arribar l’esport a tot el territori que es conjugaran amb una nova visió de la política esportiva per tractar els clubs en peu d’igualtat. Per Isaac Albert: “Hem d’acabar amb la relació de superioritat de l’Ajuntament amb les entitats esportives i tractar de tu a tu aquells que acosten l’activitat esportiva a la ciutadania des de ben petits, aquells que porten el nom de Terrassa arreu en grans competicions” . Pel candidat republicà, el govern socialista, com en altres àmbits “Viu de renda i d’eslògans.Diuen que som la ciutat més olímpica, però mantenen un pressupost en esports dels més baixos de Catalunya“.

En aquest sentit, des d’Esquerra es proposen incrementar el pressupost en esports i destinar-lo a polítiques ben estructurades a partir del Pla estratègic de l’esport a la ciutat i objectius concrets. Uns objectius que, com relata el regidor Pep Forn, impliquen incloure a tothom. Concretament, Forn explica que “promocionarem l’esport com a part de l’educació 360, facilitant que tothom, independentment dels recursos o capacitats, tingui accés a les activitats esportives extraescolars”. L’altre gran objectiu és l’equitat en l’esport, donant suport a l’esport femení.

Per Forn, l’esport de base també necessita referents que motivin a la pràctica esportiva, pel qual “hem de donar suport als esportistes i clubs que participen en competicions i porten el nom de la nostra ciutat fora de Terrassa.” Així mateix, els republicans plantegen la creació d’una residència per estades vinculades amb esdeveniments esportius que ajudi a Terrassa a acollir aquest tipus de trobades.

Troba les propostes al nostre programa electoral aquí.

Josep Villagrasa

De la fornada del 79, terrassenc, periodista, pare, somiador, coordinador del grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament, practicant de Tai Ji i friki en general

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *