ERC-MES i Tot per Terrassa signen l’acord que els permetrà governar junts


Isaac Albert: “El canvi, però, ni es promet ni es pronostica, es fa! Avui us presentem un pacte i un acord entre TxT i ERC-MES. Un acord per fer el canvi a Terrassa; un pacte per fer un govern estable, fort, progressista que impulsi i que faci renéixer la ciutat de Terrassa”.

Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres i Tot per Terrassa han signat aquest dijous l’Acord per Terrassa, que marca les línies estratègiques que els permetrà governar la ciutat els propers 4 anys. 

La signatura s’ha fet a la plaça Rector Homs, davant les Esglésies de Sant Pere, amb la presència dels dos caps de llista, Jordi Ballart (Tot per Terrassa) i Isaac Albert (ERC-MES). Durant els dos parlaments, Ballart i Albert han estat acompanyats dels altres 13 regidors i regidores que formaran part del nou govern.

Així doncs, Tot per Terrassa i ERC-MES sumen majoria absoluta al ple municipal de Terrassa (15 de 27 regidors). L’acord permetrà, en primer terme, assegurar l’investidura aquest dissabte de Jordi Ballart com a alcalde a l’espera que es vagin coneixent més detalls del futur govern de la ciutat. Tant Isaac Albert com Jordi Ballart ja han avançat que en pocs dies es concretarà el nou cartipàs, alhora que ja s’està treballant des de fa dies entre els equip d’ERC-MES i TxT per definir les primeres mesures que durà a terme el nou govern de la ciutat.

Aquesta és l’exposició de l’Acord per Terrassa que va fer Isaac Albert:

ERC-MES, ens vam presentar a les eleccions municipals amb l’objectiu del canvi polític a la ciutat de Terrassa. El canvi, però, ni es promet ni es pronostica, es fa! Avui us presentem un pacte i un acord entre TxT i ERC-MES. Un acord per fer el canvi a Terrassa; un pacte per fer un govern estable, fort, progressista que impulsi i que faci renéixer la ciutat de Terrassa.

Un acord i un pacte nascut d’un resultat electoral molt clar. 20 dels 27 regidors electes, es van presentar a les eleccions amb l’objectiu del canvi a la ciutat. És evident que el 26 de maig la ciutat va decidir acabar amb 40 anys de govern socialista.

Així doncs, el canvi és una realitat. I l’únic canvi possible, capaç de construir un escenari de present i de futur per la ciutat és la suma de TxT i ERC-MES. Aquest és un canvi que no va en contra de ningú, ni a favor d’uns partits o unes persones. És un canvi a favor de la ciutat i dels seus veïns i veïnes.

Tenim molt clar que no hem guanyat res. Ens hem guanyat la confiança de la gent per fer el que estem fent, i això ens omple d’emoció i d’alegria, però també de responsabilitat.

Sabem que el canvi per si sol no és res. Això no va de canviar un Alcalde per un altre, això no va de canviar un partit per uns altres. El canvi només té sentit si el dotem de contingut. Estem en política per transformar la ciutat. El canvi és noves i millors polítiques, noves maneres de fer política, noves maneres d’aproximar-se als problemes dels veïns i veïnes de Terrassa. Noves solucions a problemes vells, noves respostes a nous problemes.

Sabem que el repte que tenim no serà senzill. No serà fàcil. Però tenim el convenciment de que ho podem fer, de que ho podem fer bé, que ho farem junts i que ho farem els que avui estem aquí i molta més persones que ens voldran acompanyar. Entitats econòmiques i socials, entitats del 3er sector, entitats culturals, cíviques, esportives i veïnals amb ganes de participar, de ser uns actors protagonistes de la construcció de la ciutat.

En definitiva, creiem que amb TxT compartim clarament els valors de la llibertat, de la igualtat i la justícia social. Compartim moltes propostes i polítiques per fer de Terrassa no la 2ona ciutat del país en nombre d’habitants, i sí la 1era en qualitat de vida. I compartim els objectius de fer de Terrassa una ciutat més amable, inclusiva, educadora, antifeixista i que lluiti pels drets bàsics de les persones vinguin d’on vinguin, parlin el que parlin, resin a qui resin i estimin a qui estimin.

Llegeix aquí l’ACORD PER TERRASSA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *