Nou govern a Terrassa – Primeres passes


El nou govern municipal de Terrassa comença a treballar, amb una nova organització municipal i una agenda d’accions establertes per començar a desenvolupar els compromisos adquirits amb la ciutadania per impulsar la ciutat.


Isaac Albert: “Som conscients de les expectatives de canvi que hem generat. Per això treballem intensament i amb responsabilitat per donar resposta i fer-nos mereixedors d’aquestes expectatives”

Una setmana després de presentar-se l’Acord per Terrassa per impulsar una nou projecte de govern per la ciutat entre Tot per Terrassa i Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres, la ciutat ja compta amb un nou alcalde, equip de govern i aquest s’ha posat a treballar ja amb un pla definit d’accions i un compromís per als 100 primers dies.

Després que el dimarts 18 l’alalde, Jordi Ballart i el ja primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, definissin l’estructura del govern municipal, es va donar a conèixer una organització on TxT i ERC-MES s’han distribuït les responsabilitats de govern de forma transversal que, com ha definit el mateix alcalde, “pretén ser un govern de ciutat, amb dues forces polítiques unides en les qüestions essencials, compromeses a fer un govern fort i dialogant i a desenvolupar polítiques progressistes”.

Una nova organització que compte amb trets remarcables com la dedicació de dues àrees específiques centrades en l’atenció a les persones, amb la creació de la nova àrea de Cicles de Vida dirigida per Teresa Ciurana com a tinent d’alcalde i on també s’hi inclou educació com a àmbit d’actuació prioritària. Una àrea pensada per abordar les necessitats de la ciutadania en cada un dels estadis vitals amb el treball compartit entre la regidora d’ERC-MES, Ona Martínez (regidora d’infància i adolescència, Joventut, edat adulta i famílies…) i la regidora de TxT Mònica Polo (Gent Gran).

També la nova organització porta a potenciar l’àrea de Promoció econòmica i projecció de la ciutat, encapçalada en aquest cas per Isaac Albert, amb una visió transversal del que això implica. L’Àrea incorpora així en la seva estructura àmbits com universitats, innovació, cultura, esports i comerç entenent aquests àmbits com vectors també estratègics en la dinamització de la ciutat, anant una passa més enllà del treball indispensable per l’activació econòmica i industrial de la ciutat.

Altres novetats són el compliment de propostes progràmatiques concretes com la regidoria de rieres, proposada per ERC-MES, o la regidoria de Benestar animal, de TxT, creades tant per abordar un aspecte estratègic per relligar la ciutat en el cas de la primera, com per convertir Terrassa en un referent en la preservació dels drets dels animals i la convivència ciutadana en aquest àmbit.

Apunts d’una organització des de la qual naixeran les polítiques que es pretén desenvolupar. Si la primera tasca és consolidar aquesta organització, el govern municipal ja s’ha imposat el repte d’el·laborar un Pla de Mandat en els primers 100 dies de governança. Així mateix, ja s’han començat a analitzar els pressupostos d’enguany per si hi ha marge de reprioritzar recursos, alhora que es comença a preparar els comptes de l’any vinent. Les prioritats a sobre la taula, la millora en la neteja i la recollida d’escombraries, la implantació progressiva de la seguretat de proximitat i una acció que ja és un fet: l’aturada del procés de licitació del servei d’autobusos per poder estudiar si és possible un nou model de gestió pública, entre d’altres.

Un plantejament ambiciós d’inici de mandat que parteix també d’una concepció oberta de la feina a desenvolupar fins ara. Per Isaac Albert, conscients de les expectatives generades amb aquest canvi de govern i la responsabilitat de respondre a les mateixes, cal fer treball dins i fora “Fent que el govern funcioni internament però també externament, recuperant aquells espais de participació ciutadana que s’havien desdibuixat en el darrer mandat i s’ha de tornar a activar per fer-los partícips d’aquest canvi”. I, com no, transmetre que s’està fent “Només si sabem transmetre a la ciutadania cap on va la ciutat podrem fer que aquesta s’hi impliqui i fem d’aquest un projecte compartit”.

NOU CARTIPÀS MUNICIPAL

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *