Voluntat de persistir, lluitat i vèncer

Esquerra Republicana i Jovent Republicà de Terrassa aprofiten la celebració de la Diada per remarcar la voluntat de persistir davant la repressió de l’estat espanyol i treballar per la independència de Catalunya com l’únic camí per assegurar els drets i llibertats de la seva ciutadania.


Carles Caballero: “Quan les catalanes i catalans defensem la llibertat, parlem de futur, perquè sabem que la causa de la llibertat és defensar un futur millor”

Esquerra Republicana de Terrassa i Jovent Republicà de Terrassa van tornar a ser els més matiners a l’hora de fer l’ofrena floral per la Diada Nacional al monument de la Plaça Onze de setembre. El motiu, un any més, la voluntat d’oferir totes les facilitats a les amistats i militància per poder assistir a l’acte terrassenc i posteriorment omplir els carrers de Barcelona per fer de la manifestació de Barcelona tot un èxit.

Aquest, de fet, va ser el primer clam d’una Diada novament reivindicativa i complexa, amb la tensió a l’espera de la sentència del judici farsa del Tribunal Suprem contra les preses i presos polítics. Tant la portaveu de Jovent Republicà, Mercè Espasa, com el president de la secció local, Carles Caballero, van coincidir en el crit a participar novament activament a la Diada, així com a persistir més enllà, en la tasca diària per plantar cara a la repressió de l’estat espanyol i l’absolució dels presos i preses polítics. Com va expressar Mercè Espasa “Davant un estat espanyol, un poder i una justícia espanyola que no és ni imparcial ni justa, tenim l’obligació de tornar a sortir al carrer, per aconseguir una Catalunya lliure”.

Per part seva, Carles Caballero, va recordar que, més enllà del valor del record i reivindicació de l’esperit històric dels fets de 1714 durant la Diada, de la voluntat de persistir, la causa de l’independentisme es fonamenta en la visió de futur per assolir un país millor. Per Caballero “No ha canviat la voluntat de romandre, de persistir, de lluitar i de vèncer. Avui, quan les catalanes i els catalans defensem la llibertat, parlem de futur. Perquè sabem que la causa de la llibertat és defensar un futur millor”.

Posteriorment, a la una del migdia, el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, va representar al grup municipal d’ERC-MES, a l’ofrena institucional amb la resta d’entitats de la ciutat. Un acte, del qual, Isaac Albert, va remarcar el canvi de posició d’un govern municipal que “no té problemes per denunciar la injusticia contra els presos polítics i exiliats i defensar els drets i llibertats de Catalunya”

La jornada va concloure amb la participació de totes i tots els regidors d’ERC-MES a l’Ajuntament de Terrassa assistint a la manifestació de Barcelona.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *