Ple Setembre – D’acords transversals i baixeses morals

El ple de setembre a l’Ajuntament de Terrassa conclou amb amplis acords de ciutats per treballar des de Terrassa contra el canvi climàtic o acabar amb les amenaces d’ENDESA, entre altres. La dreta extrema trenca des de l’oposició el consens de la declaració contra la violència masclista convertint-lo en un al·legat xenòfob

A mitjans de setembre Esquerra Republicana – MES i Tot per Terrassa anunciaven la voluntat dels partits de govern de fer un front comú a la ciutat amb la resta de grups municipals en temes claus. Un objectiu àmpliament assolit en el plenari de setembre on la bona predisposició de les formacions de l’oposició, a excepció de C’s, ha possibilitat fer un plantejament compartit per treballar contra el canvi climàtic a la ciutat o plantar cara a l’amenaça d’ENDESA a tallar la llum a les famílies més vulnerables.

Aquest treball i diàleg previ també ha permès aprovar altres mocions com la de reclamar conjuntament una millora en el finançament de les universitats públiques i el requeriment pertinent al govern espanyol perquè traspassi la gestió de les beques i els recursos necessaris per assegurar un accés assequible i amb equitat a tothom als estudis superiors.

A la contra, Ciudadanos ha mostrat la cara més lamentable de la dreta extrema en emprar la declaració institucional contra la violència masclista del plenari i l’ha convertit en un al•legat islamòfob, trencant el consens existent en aquest àmbit per intentar criminalitzar un sol col•lectiu.

Aquest partit també ha intentat sense èxit que el ple els hi aprovés una moció per retirar el llaç groc de la finestra del grup municipal d’ERC-MES. Malauradament, les restriccions de la junta electoral envers la llibertat d’expressió davant la injustícia i la persecució política han obligat a girar el llaç per reclamar la llibertat dels presos polítics fins a superar el període electoral.

En el mateix àmbit, la intervenció de l’ANC i Òmnium Cultural al plenari per demanar un gest exprés de l’Ajuntament envers els represaliats ha rebut el compromís del govern municipal de cercar una solució per poder fer explícit a la ciutat el suport a les preses i presos polítics.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *