Ple de novembre: Compromisos passats, presents i futurs

El govern municipal encara el ple de novembre amb ritme i propostes que començaran a desenvolupar els objectius polítics definits en el Programa de govern. Als compromisos polítics de tirar endavant el pla de prevenció i gestió de residus o el Pla Local d’Habitatge, s’hi sumen noves iniciatives com l’elaboració del Pla Local d’Infància i adolescència.

El treball desenvolupat per Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres i TxT en els darrers mesos es veu reflectit clarament en l’ordre del dia del ple ordinari de novembre, amb dictàmens de govern i iniciatives polítiques claus pel futur de la ciutat.

Amb relació als dictàmens, es compleix amb el compromís d’aprovar el pla de prevenció i gestió de residus fins al 2030, aprovant al mateix temps el contracte programa d’Eco-equip que, s’espera, organitzi i guiï una millor gestió de la recollida i tractament dels residus a la nostra ciutat. Així mateix, també s’aprovarà el Pla Local d’Habitatge 2019-2025, en stand by des de final del mandat passat a l’espera de poder consensuar-lo amb entitats i poder refrendar-lo per l’actual consistori.

En l’àmbit urbanístic, es durà a terme diverses modificacions del pla d’ordenació urbanístic amb una important càrrega polític. En primer terme, en referència a flexibilitzar les unitats d’agrupació parcel·lària, una figura que en el seu dia es va aprovar per unir diferents habitatges de planta baixa per ajudar en alguns punts de la ciutat a transformar paisatgisticament alguns punts de la ciutat i aprofitar espais urbans. Una mesura que no ha funcionat provocant just l’efecte contrari al desitjat, amb cases tapiades per la impossibilitat dels propietaris de posar-se d’acord. Ara, la mesura permetrà desbloquejar la recuperació d’habitatges en trama urbana.

També s’aprofitarà aquest ple per donar compte del decret d’emergència en referència a la coberta de l’aparcament del Portal de Sant Roc, així com la resolució anticipada de la concessió a l’empresa que va construir l’aparcament i l’ha explotat durant aquests darrers 40 anys.

Temes, als que podem sumar també les propostes polítiques de futur de l’equip de govern com la ja anunciada fa unes setmanes per la regidora d’infància i adolescència, Ona Martínez, respecte a l’Elaboració del Pla d’infància i adolescència a la ciutat de Terrassa. Una iniciativa que unificarà, organitzarà i ampliarà totes les polítiques existents destinades a la ciutadania més jove a la nostra ciutat. Un projecte que s’ha volgut refrendar per ple amb el màxim suport possible i que té el suport unànime de tots els grups polítics del consistori.

Aquest tarannà per unir als partits de l’oposició en temes d’interès de ciutat també s’ha pogut obtenir en l’acord per refrendar el Pacte de ciutat per l’hockey que van signar les forces polítiques abans de les eleccions i que ara, després de la designació de Terrassa com a seu del Mundial d’Hockey femení 2022, esdevé estratègic.

També ho pot acabar esdevenint la intenció de la Fundació per la docència Sant Llàtzer d’ampliar els seus estudis a la ciutat amb un nou grau d’odontologia. Una iniciativa que podria comportar tenir una clínica odontològica universitària a Terrassa, amb l’oferta de serveis de salut bucodental a preus reduïts que es podrien oferir a població vulnerable o amb baixos recursos. Motius pels quals el govern també ha promogut el suport unànime del plenari a la iniciativa.

Finalment, podrem trobar un nou requeriment de l’Ajuntament a l’estat espanyol per flexibilitzar la regla de la despesa que limita la gestió municipal de recursos, així com diverses iniciatives en relació al dia contra la violència de gènere a les quals els partits de govern donaran suport.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *