Ple de gener: Política de govern

El ple de gener permetrà des de l’acció de govern enfocar els usos del Vapor Ros com a patrimoni i espai d’equipaments per la ciutadania. Una modificació de les bonificacions en l’IBI millorarà la cobertura social incloent com a famílies monoparentals casos de risc com les víctimes de violència masclista.

El primer plenari de l’any a l’Ajuntament de Terrassa permetrà continuar avançant en la implementació del programa de govern per la transformació de la ciutat i la consolidació dels valors que s’hi inclouen. En primer terme, amb una modificació del POUM a l’àmbit del Vapor Ros on des de la regidoria d’urbanisme, el regidor d’ERC-MES, Carles Caballero, ha impulsat una modificació d’usos envers els equipaments i que exclou definitivament la implantació de comerços i habitatges. La mesura, consensuada amb la Generalitat (actual propietari per herència d’aquest espai), pretén evitar qualsevol tipus d’especulació, preservar el patrimoni i mantenir els usos de les activitats que ja són presents en el Vapor Ros i plantejar un planejament futur que reverteixi directament en benefici de la ciutadania.

Una altra modificació important que es pretén aprovar en el present ple es refereix a les bonificacions a l’IBI. Una iniciativa del govern municipal que reconeixerà com a famílies monoparentals (i per tant beneficiàries de la bonificació), a les víctimes de violència masclista, que han patit abandonament familiar o que un dels progenitors es veu privat de llibertat. Una modificació imprescindible i de justícia social per aquests supòsits.

En l’àmbit de les propostes polítiques, ERC-MES i Tot per Terrassa tornen a impulsar propostes compartides, en aquest cas per defensar una planificació de traçat de la línia R4 de rodalies que arribi fins a l’aeroport, així com per expressar novament el compromís del govern municipal en la defensa del dret a l’habitatge. En aquest segon punt, els dos grups municipals presenten una bateria de mesures per alinear totes les administracions en la pressió als grans tenidors pel compliment del decret llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, frenar desnonaments i l’obligació d’oferir habitatge buit per a lloguer social.

Des del govern també s’ha treballat intensament per tal de negociar amb l’oposició les propostes plantejades al ple i enfocar-les com a acords necessaris de ciutat. Així, s’entoma la proposta per la supressió del cablejat aeri de Terrassa com a pròpia per tal de cercar mesures de pressió a les companyies elèctriques en aquest àmbit. També s’ha fet el mateix amb el plantejament de la creació d’un espai de convivència i foment de l’activitat social al barri de la Maurina. Una demanda veïnal que rebrà resposta del govern en la creació d’un nou espai participatiu per cercar solucions compartides.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *