El govern municipal presenta el projecte de futur d’educació al plenari de la Formació Professional

Teresa Ciurana, regidora d’Educació, ha explicat que el govern vol donar a conèixer “el màxim opcions laborals possibles per a construir itineraris d’èxit”

El govern municipal ha presentat en el Plenari del Consell de la Formació Professional de Terrassa les línies estratègiques i actuacions pel 2020 en l’àmbit de la Formació Professional a la nostra ciutat. La tinent d’alcalde de Cicles de la vida i regidora d’educació, Teresa Ciurana, ha obert el plenari exposant una nova estratègia d’actuació que s’estructura “en tres grans eixos consensuats entre tots els agents que conformen el Consell de la Formació Professional de Terrassa i que configuren el pla de treball per al 2020”.

L’orientació, millorar la contínua oferta de Formació Professional i la internacionalització són els tres eixos principals d’actuació a través dels quals el govern estructura la seva línia estratègica de ciutat. El primer dels eixos, l’orientació, pretén donar impuls a Terrassa Orienta amb “programes estables d’orientació personalitzats que vinculin els aprenentatges amb les competències clau per al món laboral, que permetin conèixer el màxim d’opcions laborals possibles per a construir itineraris d’èxit”, ha explicat Teresa Ciurana. En segon lloc, el govern pretén millorar la contínua oferta de Formació Professional a la ciutat, potenciant el seu coneixement, la Formació Professional dual i la seva vinculació amb el teixit productiu terrassenc. Per últim, el govern vol incentivar la internacionalització promovent estades i intercanvis.

Aquests tres eixos principals seran visibles a la fira Terrassa Tria Futur, que se celebrarà els pròxims 28 i 29 d’abril, i que posarà a disposició de la ciutadania “tota l’oferta formativa complerta que té la ciutat i les àmplies opcions de futur laboral que s’hi poden desenvolupar en un espai obert, experiencial i participatiu”. La fira pretén doncs, ser un punt d’orientació professional i estudiantil per als joves de Terrassa i el seu entorn. A més, l’objectiu de la fira és reivindicar la Formació Professional com a opció de futur entre els joves i igualar-la amb les altres opcions de futur que té la ciutat.

Cartell de la fira Terrassa Tria Futur

Així doncs, el govern municipal reivindica l’oferta de Formació Professional a la ciutat com una oferta de qualitat i amb projecció de futur abalada per les dades. Així s’ha pogut copçar en l’estudi del Departament d’Educació de la Generalitat i el Consell General de Cambres de Catalunya presentat al plenari i on s’indica que un 92 per cent dels alumnes que finalitzen els estudis troben feina o encaren estudis superiors. D’altra banda, des del govern municipal també s’imposa el repte de revertir les xifres de desigualtat entre sexes en el marc de la FP. Segons el mateix estudi, les xifres mostren una desigualtat salarial entre les dones i els homes que han estudiat Formació Professional, de la mateixa manera que hi ha una desigualtat en els tipus de jornada, ja que els homes treballen més a temps complet i les dones més a temps parcial, una desigualtat preocupant i que es pretén solucionar en la mesura del possible durant els pròxims anys.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *