Arriben a Terrassa 400.000 mascaretes del milió que va comprar l’Ajuntament

L’Ajuntament comença a preparar la seva distribució a domicili per als pròxims dies

L’Ajuntament de Terrassa va rebre ahir diumenge 19 d’abril 400.000 mascaretes no sanitàries del milió que va comprar. Les mascaretes van arribar cap a les 10 del matí de diumenge en un vol procedent de Xangai i amb destinació a Barcelona.

De Barcelona a Terrassa les mascaretes van arribar per carretera custodiades per un vehicle de la Policia Municipal. El comboi ha estat rebut per l’alcalde, Jordi Ballart, i els tinents/es i regidores i regidors com Isaac Albert, Ona Martínez, Núria Marín, Xavi Fernández Rivero, Mònica Polo i Niki Ramírez. A més, també han rebut el comboi representats de les empreses contractades per a la impressió de sobres i la posterior distribució a la població.

Les mascaretes han seguit un llarg recorregut per arribar diumenge a la nostra ciutat. Van ser fabricades a Xiamen (Xina) i es van traslladar per carretera fins l’aeroport de Xangai. Divendres van passar la inspecció de duanes i van aterrar a l’Aeroport del Prat sobre les 10 del matí de diumenge. Després van passar de nou les inspeccions pertinents i es van traslladar a Terrassa.

La primera part de la comanda de 400.000 mascaretes ha costat 208.000 euros, i l’import total del milió de mascaretes és de 520.000 euros.

La distribució

A primera hora d’avui dilluns 20 d’abril, s’inicia el procés d’ensobrat i manipulat de les mascaretes, seguint les normes sanitàries fixades. A partir de les dades del padró Municipal d’Habitants s’aniran confeccionant els sobres per a cada domicili, amb la quantitat de mascaretes corresponent als residents que consten oficialment al Padró.

A partir de dimecres, si les condicions climàtiques ho permeten, s’iniciarà el procés de distribució a domicili dels sobres amb les mascaretes. Es calcula que aquest procés tindrà una durada d’entre 7 i 10 dies, festius inclosos.

Les mascaretes

Les mascaretes adquirides són bàsiques, d’ús no sanitari. Són, en condicions normals, per a un sol ús. Però en les actuals circumstàncies excepcionals, s’aconsella a la ciutadania utilitzar-les també de forma excepcional.

Les instruccions d’ús que figuraran al sobre de repartiment són les següents:

  • Les mascaretes no suposen una protecció total contra el coronavirus. Tenen un índex de protecció d’entre el 94 i 95%.
  • Cal continuar insistint en el rentat de mans exhaustiu i el distanciament social d’entre 1 i 2 metres.
  • Abans de posar-nos les mascaretes és important rentar-se bé les mans.
  • Ens hem d’assegurar que la mascareta tapa la boca, el nas i la barbeta.
  • Hem d’evitar tocar la mascareta mentre la portem posada.
  • Quan vulguem treure-la, ho hem de fer sense tocar la part externa ni interna i agafar-la per les gomes. Després, ens hem de rentar bé les mans.

D’altra banda, els comerços de proximitat de tots els barris continuaran la distribució de les mascaretes solidàries. Es distribuiran un total de 12.900 mascaretes donades per Mascarillas Solidarias, ANC Terrassa, Confecciones Corvi, Smilics, Circutor, Seat i @mipetricor.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Tagged on:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *