El govern municipal impulsa el projecte TERRASSAe-DUCA

Teresa Ciurana i Ona Martínez aquest matí a la porta de l’Ajuntament amb les 250 tauletes que acaben d’arribar per repartir entre tots els infants que ho necessitin.

TERRASSAeDUCA és un projecte educatiu, tecnològic i social perquè la ciutadania comparteixi les seves xarxes WIFI amb els infants i joves que estan a la recta final del curs escolar i no tenen accés a internet a casa seva. El projecte pretén combatre la bretxa digital educativa en un moment en el qual internet i les noves tecnologies són més essencials que mai per acabar amb èxit l’actual curs escolar i mantenir el contacte amb l’escola.

L’objectiu doncs, és que la ciutadania comparteixi el seu WIFI canviant el nom de la seva xarxa pel de TERRASSAeDUCA i el posi el obert. D’aquesta manera els infants i joves que no tenen accés a internet als seus domicilis podran mantenir el contacte amb l’escola i gràcies a la generositat del seu veïnat.

Aquest és un projecte que és un complement a la connectivitat que ja s’està repartint per la nostra ciutat. Un projecte que suma gràcies a tota la ciutadania que generosament ofereixi la seva xarxa internet.

A més, avui l’Ajuntament ha rebut 250 tauletes per repartir entre els alumnes que no tenen dispositius digitals per seguir en contacte amb l’escola i acabar el cura amb igualtat de condicions que es que sí que en tenen.

Uns aparells que es repartiran i que se sumen a les propostes anteriors en aquesta línia, com per exemple, el repartiment de material escolar bàsic a 600 nens i nenes, que inclou una llibreta, un bolígraf, un llapis i colors.

A continuació us deixem alguns manuals proposats per l’Ajuntament per saber com habilitar una xarxa de convidats i per personalitzar el nom de la xarxa WIFI de casa, amb l’objectiu de canviar el nom per TERRASSAeDUCA. Recordeu que segons la companyia, es farà d’una manera o una altra. Teniu tota la informació en els links següents.

https://www.terrassa.cat/documents/12006/38586320/Manual_TERRASSAeDUCA.pdf/2e8351ef-bb0e-466d-8365-098674069e0c

https://www.xataka.com/basics/como-saber-cual-ip-mi-router

https://www.tecnopeda.com/red-wifi-para-invitados/

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *