Terrassa adapta l’espai públic per a una mobilitat més saludable i sostenible

El govern municipal ha anunciat avui que adaptarà l’espai públic de la ciutat per facilitar una mobilitat més saludable i sostenible amb el medi ambient. La distància de seguretat entre les persones que ha causat la pandèmia de la Covid-19 és una necessitat primordial que s’ha de garantir en l’espai públic de la ciutat a tots els ciutadans i ciutadanes.

La Covid-19 ha fet més evident que mai l’emergència climàtica que vivim. Des de que va començar el confinament, els índexs de contaminació han baixat no només a la ciutat de Terrassa, sinó al conjunt del territori català. És per aquest motiu que des del govern municipal es considera que la crisi provocada per la Covid-19 també pot ser una oportunitat per repensar la mobilitat de la nostra ciutat per fer un salt qualitatiu i fer-la més sostenible.

Però aquesta no ha de ser una mesura temporal per garantir la seguretat i la salut de tota la ciutadania terrassenca, sinó que ha de ser la primera passa per fer de Terrassa una ciutat autènticament sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Els vianants, la seva seguretat i la seva salut són ara les nostres prioritats i entre tots hem de garantir que els desplaçaments autoritzats es puguin fer seguint les mesures de seguretat que dicten els experts. És per aquest motiu que s’amplia l’espai per anar a peu a alguns carrers principals de la ciutat.

Durant aquests dos mesos de confinament provocats per la pandèmia de la Covid-19, la ciutadania ha perdut els carrers de la ciutat i necessita recuperar-los perquè és en ells on es fa vida i es recupera la ciutat. La salut i la seguretat de les persones han de ser el centre de qualsevol desplaçament en l’actualitat i per això és el moment de canviar els nostres carrers. Confinem els cotxes, posem a les persones al centre i donem pas a la mobilitat sostenible.

A continuació us deixem el llistat de carrers que ampliaran el seu espai per a la circulació de persones a partir de demà dissabte al migdia, i durant tots els dissabtes, diumenges i festius.

  • Avinguda de Josep Tarradelles
  • Rambla de Francesc Macià
  • Carrer de Sant Tomàs
  • Carrer de Colom

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Latest posts by L'Acció.cat (see all)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *