Terrassa comença la desescalada

Isaac Albert: La desescalada és un camí més cap a una nova realitat

Després de dos mesos de confinament, Terrassa comença el seu procés de desescalada. Actualment la ciutat es troba en fase 0,5, una fase intermèdia cap a la fase 1 que està prevista que comenci el pròxim dilluns 25 de maig si l’estat espanyol així ho autoritza.

La millora de la situació sanitària arreu del territori i a Terrassa en les últimes setmanes, permet plantejar nous escenaris per a la recuperació d’una nova normalitat. Un procés que el govern municipal ha fet públic en roda de premsa. Segona el primer tinent d’alcalde, Isaac Albert, “Les xifres eonòmiques ens dibuixen una situació preocupant”. L’aturada de l’activitat econòmica a la ciutat ha tingut i té un impacte econòmic sense precedents. Es registren més de 2.200 ERTO’s amb més de 17.000 persones treballadores afectades. Tot això, ha comportat la pèrdua de poder adquisitiu de milers de famílies, que des del primer moment, els serveis socials municipals, han intentat pal·liar en la mesura del possible. “Volem posar en valor la resposta que ha donat aquest govern: respostes ràpides i eficients, que han sigut possible gràcies al paper de tota la ciutadania”.

Per Isaac Albert, amb la desescalada la crisi es farà material, palpable i visible i com a govern sabem i estem preparats per donar resposta el més ràpid possible. Es visibilitzaran noves desigualtats. Això permetrà actuar i el que hem d’evitar és que es perpetuïn”.

El primer tinent d’alcalde també ha incidit en la necessitat de transmetre un missatge de confiança i responsabilitat a la ciutadania en aquesta nova etapa, “confiança amb una ciutat proactiva i un ajuntament al vostre servei, som el govern de la ciutat. Som el vostre Ajuntament i comença una nova etapa on tothom serà necessari; i també un missatge de responsabilitat de totes i tots per aconseguir fer de Terrassa un exemple de bones pràctiques”.

Amb la previsió de l’entrada de la Fase 1, l’Ajuntament segueix prioritzant el teletreball. Tots aquells serveis essencials que hagin d’assistir presencialment al seu lloc de feina, utilitzaran el 30% de la capacitat dels espais municipals, amb la possibilitat que, en alguns casos, s’ampliï fins al 50%.

Es prioritzarà l’activitat dels serveis següents:

  • L’Atenció Ciutadana, que es farà només a través de cita prèvia, amb excepció d’urgència inqüestionable d’alguns casos específics.
  • Els equipaments cívics de gestió directa, que s’obriran només per acollir serveis municipals essencials com els serveis socials i els OACs.
  • La funerària, que permetrà l’aforament d’un terç a l’oratori o temple per a funerals, respectant sempre les mesures d’higiene i distància física establertes per les autoritats sanitàries. Es podran fer vetlles a tots els difunts, inclosos els difunts per causa de Covid-19.
  • Es reobriran els Equips Bàsics d’Atenció Social Primària a l’edifici Glòries amb cita prèvia.
  • El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Terrassa tornarà a oferir atenció presencial a la Casa Galèria en els casos més urgents de violència masclista.
  • Els equipaments esportius obriran progressivament durant la Fase 1 per la pràctica d’esport individual.
  • Les biblioteques obriran l’1 de juny amb visites concertades pel servei de préstec. També obrirà l’arxiu històric amb cita prèvia. I entre el 3 i el 10 de juny es preveu l’obertura de les diferents seccions del Museu de Terrassa restringint l’accés a un terç de l’aforament i rebent només visites concertades.
  • El Mercadal Martí l’Humà obrirà el dimecres 25 de maig amb 36 parades.
  • L’Ajuntament prepara una base de dades de tots els comerços que reobren la seva activitat, amb l’objectiu de disposar de dades quee facilitin la comunicació entre l’Ajuntament i els comerços.
  • L’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) té previst oferir atenció presencial des del primer dia de la fase 1 amb cita prèvia.

A més, a partir d’aquest 21 de maig és obligatori l’ús de mascaretes en espais tancats i a l’espai públic quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat exigida. Per aquest motiu, l’Ajuntament lliurarà en els pròxims dies 50.000 mascaretes higièniques/bàsiques a l’Agrupació de Polígons de Terrassa per tal de distribuir-les gratuïtament a totes les empreses ubicades als polígons industrials de la nostra ciutat. L’Ajuntament lliurarà la mateixa quantitat a PIMEC perquè les distribueixi gratuïtament entre les seves empreses associades.

D’altra banda, amb l’entrada de la Fase 1, l’Ajuntament establirà un primer punt de distribució de mascaretes higièniques/bàsiques per a la ciutadania en general al Casal Cívic Vapor Gran, que obrirà en horari de matí i tarda de dilluns a dissabte. Posteriorment, s’aniran obrint punts de distribució de mascaretes als districtes.

Finalment, Terrassa necessitarà la col·laboració de tothom per dur una desescalada responsable, prudent i per reactivar la ciutat en l’àmbit econòmic i social. Isaac Albert afirma que “mai la ciutat ha necessitat tant de tot el seu talent per tirar endavant. La Covid-19 ha fet evident les nostres febleses, cal respondre-li amb tot el nostre potencial”.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *