El govern municipal fa un balanç del primer any de mandat

Isaac Albert: “Mai Terrassa ha necessitat tant del tot el seu talent. La Covid-19 ha fet evidents les nostres febleses, cal respondre-li amb tot el nostre potencial”

El govern municipal de Terrassa ha fet avui en roda de premsa un balanç del primer any de mandat, que indiscutiblement ha passat per la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 i el conflicte per la creació d’un futur pacte de ciutat per l’impuls econòmic i social de la ciutat. A la roda de premsa han participat l’alcalde, Jordi Ballart, el portaveu d’ERC-MES i primer Tinent d’Alcalde, Isaac Albert i la portaveu de TxT i segona Tinenta d’alcalde, Núria Marin.

Pel portaveu d’ERC-MES, Isaac Albert, les relacions polítiques d’aquest Ajuntament no passen per un bon moment a causa de la crisi provocada per la Covid-19 i les tensions entre PSC i TxT, però afirma que s’ha de superar i deixar de costat aquesta visió i aquestes diferències, i treballar en la construcció d’un pacte de ciutat que porti a la ciutat al lloc que tots i totes volem.

“La crisi ens ha agafat treballant per la ciutat”, explica Isaac Albert. I és que durant el primer any de mandat, el govern de la ciutat ha modificat la mobilitat de la ciutat, fent-la més sostenible i més saludable i adaptant-la a les noves necessitats de la població; s’han creat noves regidories, entre les quals, la d’economia social; s’ha establert un nou sistema de beques de menjador per a famílies monoparentals; i s’ha aprovat el projecte de l’Anella Verda entre d’altres projectes. Tots els projectes posant al centre de la vida social, econòmica i política de la ciutat a les persones que hi formen part.

200615-DP-DESTACATS-ANY-MANDAT

El govern municipal també ha treballat i està treballant per donar una resposta a la crisi sanitària que ha afectat en tots els àmbits econòmics i socials a la gent de la nostra ciutat. “Estem donant el millor de nosaltres, és el que la gent necessita, reclama i exigeix en aquests moments”, explica Isaac Albert. “La crisi ja estava aquí abans de la pandèmia. La pandèmia ha trencat la corda i ha fet evidents les necessitats de la ciutat.  La crisi ens ha agafat treballant en un procés de transformació a la ciutat, un procés en què necessitem l’ajuda de tots i totes”, explica.

Des del govern, es vol crear un projecte de present i de futur, compartits per la ciutadania i per tots els partits que formen part del consistori. “La pandèmia ha fet visible l’invisible. Mai Terrassa ha necessitat tant del seu talent. La covid-19 ha fet evidents les nostres febleses, cal respondre-li amb tot el nostre potencial”, explica Isaac Albert.

“En el mandat anterior més enllà dels encerts o errors hi havia un projecte alternatiu al govern del PSC. Avui l’oposició té un projecte contra el govern. Ara s’ha de recosir la ciutat i més enllà d eles diferències tothom hauria de tenir la capacitat de sumar. Nosaltres podem governar sols, però no volem, perquè volem construir conjuntament la ciutat amb tothom, dins i fora de l’Ajuntament, i més en un moment com l’actual”, ha afirmat Isaac Albert.

Per aquest motiu que des del govern municipal es demana que el PSC no es retiri del Pacte de Ciutat com ja ha comunicat, perquè es necessita de l’ajuda de tothom per construir un present i un futur compartits i per treballar per la ciutat i la seva gent. “Després de 40 anys al capdavant del govern de la ciutat, en el primer moment que el PSC està a l’oposició es despenja del pacte de ciutat. I més enllà que sentin dolguts o no, no és el moment de retirar-se. És el moment de treballar”, ha explicat Isaac Albert respecte a la negativa del PSC de participar en el Pacte de Ciutat.

El pacte de ciutat és un dels grans reptes que tenim com a govern municipal. Demanem col·laboració, cooperació i concertació. El pacte de ciutat demana de tothom i de la millor actitud constructiva. És l’oportunitat que tenim de construir i fer renàixer la ciutat”, explica Albert.

A banda d’això, Isaac Albert ha fet una valoració positiva del primer any de mandat. Ha expressat la seva voluntat i la de tot el govern de seguir treballant per fer de Terrassa una ciutat més justa, més sostenible, més innovadora i més dinàmica, i per fer que el pacte de ciutat arribi a la majoria de consensos possibles. El futur pacte construeix una nova forma de fe política, posant les persones al centre de la vida social, econòmica i política de la ciutat, i necessita de l’ajuda de tothom per fer-lo realitat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *