El Centre Universitari de la Visió revisa la salut visual dels infants de manera solidària

Ona Martínez: “Gràcies a la Universitat s’aporta un projecte potent per a l’equitat en la salut de la infància, en concret de la salut visual”

El Centre Universitari de la Visió de Terrassa ha iniciat una col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa i ha revisat la salut visual de gairebé 100 nens i nenes d’entre 6 i 14 anys de diverses entitats cíviques de la ciutat, entre elles, l’esplai Tremola, l’esplai la Fàbrica o la Comunitat Islàmica Annour. Ho fan en el marc del programa Mirades Solidàries que articula l’acció social del Centre i a més, realitzen un estudi de les conseqüències que ha tingut el confinament en la salut visual dels infants.

En les primeres sessions que es van realitzar, segons Núria Tomàs, la directora del Centre, ja es van detectar casos “amb necessitat d’utilitzar ulleres, actualitzar o renovar les que ja tenien”. A més també es van detectar “alguns dèficits de rendiment de la visió binocular i alteracions de la visió del color”, afirma Tomás. En aquests casos el Centre dirigeix a les famílies als Serveis Socials on es valora la possibilitat de fer unes ulleres gratuïtes en el marc de l’acció social del Centre.

En una visita que el regidor d’Universitats, Pep Forn, i la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, han fet al centre acompanyats de la directora, Núria Tomàs, i el degà, Joan Gispets, Forn ha assegurat que “el Centre Universitari de la Visió és un referent del retorn social de la universitat i no només a nivell local, sinó que també en l’àmbit europeu. És una línia de treball que cal seguir ampliant”.

Per la seva banda, Ona Martínez, ha volgut destacar la importància d’un “projecte col·laboratiu entre la Universitat, l’Ajuntament i entitats de lleure de la ciutat” que pugui tenir continuïtat, ja que aquesta col·laboració té “un important retorn social a la ciutat”. A més, “gràcies a la Universitat s’aporta un projecte potent per a l’equitat en la salut de la infància, en concret de la salut visual”.


Pep Forn: “El Centre Universitari de la Visió és un referent del retorn social de la universitat i no només a nivell local, sinó que també en l’àmbit europeu. És una línia de treball que cal seguir ampliant”.

Núria Tomás i Joan Gispets han volgut destacar les conseqüències visuals que el confinament pot haver tingut en els nens i les nenes i la importància d’estudiar aquestes conseqüències, ja que els infants i els adolescents s’estan desenvolupant i poden acabar desenvolupant una miopia i altres problemes funcionals de la visió. A més, han volgut destacar un estudi recent de l’associació Visió i Vida, membre del Patronat de la FOOT, que conclou que durant le confinament la meitat dels nens i nenes han passat d’entre quatre a vuit hores davant les pantalles, un fet que pot generar importants conseqüències en la seva visió.

Mirades Solidàries, el programa en què l’Ajuntament ha participat enguany, aglutina tota l’acció social del Centre Universitari de la Visió i ha posat en marxa una iniciativa per proporcionar solucions que van més enllà de les ulleres com són per exemple, la teràpia visual, la baixa visió i les lents de contacte especials per pacients en situació de vulnerabilitat.

L'Acció.cat

Redacció de l'Acció. Secció local d'ERC-Terrassa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *